Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Napenergia > 3 tipp, hogyan válassz napelem kivitelezőt online

3 tipp, hogyan válassz napelem kivitelezőt online

Manapság egyre jobban elterjedt a napelemes rendszer telepítése. Bár a beruházás magas költségekkel járhat, az emberek egyre több esetben jönnek rá ennek előnyeire. A megtérülési idő nem túl hosszú, így belátható időn belül a rezsiköltségek szinte teljes mértékben lecsökkenthetnek. Többféle panel is létezik, amelyeket felszereltethetünk, de a kivitelezésre érdemes valamilyen napelem céget választani.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan válassz napelem kivitelezőt online.

Legyen megbízható!

Nagyon drága és életveszélyes lehet, ha nem a megfelelő kivitelezőt választjuk. Előfordulhat, hogy a referenciájának a listája hosszú, mégsem megbízható az adott cég. De előfordulhat az ellenkezője, így érdemes jól körbe járni az adott témát. Semmi esetre sem érdemes elkapkodni a döntést, hiszen ez egy hatalmas beruházás, amelyre érdemes egy kicsit többet költeni, hogy biztonságban tudjuk a családot.

A rendszer méretének meghatározása

Egy kivitelezőnek tudnia kell, hogy mekkora rendszerre lesz szükséged. Nem szabad túl nagyot választani, hiszen a Villamos Energia Törvény értelmében az 50 kVA-os teljesítményt meghaladó beruházás esetén engedélyt kell kérni. Ha ennél nagyobb napelemre lesz szükség, akkor azt mindenképpen tisztázzuk le, hogy ki és miként végzi el az engedélyeztetést.

Az olcsó kivitelező hátrányai

A napelem tartószerkezetének kialakításán már látható, hogy milyen kivitelezővel lesz dolgunk. Persze, aki nem ért annyira a témához, ő nehezebb helyzetben lesz. Érdemes egy barát segítségét is kérni, aki esetleg jártas a dologban, hátha többet tud segíteni a választásnál. Ha egy szerelő túl olcsón vállal egy napelem kivitelezést, akkor az ott fog spórolni, ahol csak tud. Legyen szó akciós alkatrészekről, amelyek egy átlagos költségvetésbe nem fér bele, így biztos lehetsz benne, hogy nem minőségi eszközöket használ majd a telepítés során.

Online választás

Amennyiben eldöntötted, most már biztosan borsodi napelem kivitelezőt keresel, akkor érdemes körbe nézni az online világban. Ha napelem szerelőre van szükséged Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén, akkor az interneten biztosan találsz megfelelő szakértőt. Amennyiben napelem vagy kollektor rendszerrel kapcsolatos árajánlatra lenne szükséged, abban az esetben is érdemes válogatni a kivitelezők között.

Összegezve: Egy megbízható napelem kivitelező kiválasztása nem könnyű. Az emberben a folyamat során kétségek merülhetnek fel, hogy vajon a legjobb mellett döntött-e. Ezt sajnos előre nem lehet megmondani, de pár dologra odafigyelve kiküszöbölheted a hibákat. Nem érdemes olcsó szerelőt választani, hiszen annak később látod kárát. Legyen megbízható, precíz és pontos, amelyet a korábbi munkái esetében le tudsz ellenőrizni. A legfontosabb, hogy a döntést ne siesd el! Szánj rá elegendő idő, ha napelem kivitelezőt keresel akár Borsod megyében is.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top