Ön itt van
Kezdőlap > Agrár > Kert-Gyümölcsös > 6 tavaszi ötlet, amit otthon is könnyen megvalósíthatsz

6 tavaszi ötlet, amit otthon is könnyen megvalósíthatsz

A jó idő beköszöntével a kerti munkák is aktuálissá válhatnak, ami egy kiváló lehetőséget arra, hogy otthonunk közvetlen környezetét, vagyis a környező zöldterületet kedvünk szerint alakíthassuk. Ez már csak azért is igen előnyös lehet, mert pár kreatív ötlettel ingatlanunk értékét is növelhetjük. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 6 tavaszi ötletet, amit otthon is könnyen megvalósíthatunk saját kezűleg.

1, Kerti csobogó

Egy kis kerti csobogó roppant mód fel tudja dobni egy kert hangulatát és megjelenését. A kellemesen csobogó víz hangja megnyugtathatja a szívet és a lelket is, ráadásul akár a környező kis madárállományt is közelebb csalhatja hozzánk.

Egy kerti csobogó kiépítéséhez persze mindenképp elszántság szükséges, valamint a szükséges anyagok beszerzése, melyek között ma már megtalálhatunk egyszerűen leásható kis kerti tó formákat és hozzá vízszűrőt és csobogót is.

2, Fűszernövény kert

Aki a növénytermesztés felé kacsingat inkább és nem éri be egy egyszerű sziklakerttel, azok számára egy fűszernövény kert nyújthat alternatívát. Egy különböző fűszernövényekkel tűzdelt kis kert rész nem csak vizuálisan gyönyörködtethet minket, hanem a konyhai remekművek elkészítéséhez is hozzájárulhat.

Egy valamire való fűszernövény kertből alapvetően nem hiányozhat a:

  • bazsalikom
  • koriander
  • menta
  • citromfű
  • borsmenta
  • snidling.

3, Rózsa lugas

Egy-egy kisebb rózsalugas színt és élvezetet csempészhet egy átlagos kert mindennapjaiba is. A lugason elnyúló rózsavirágokat nézve lelkünk megnyugodhat, miközben a döngicsélő méhecskék hangja zengi be a kertet.

Ehhez mindössze pár rózsatőre, egy lugasra és persze sok türelemre és odafigyelésre van szükség, de hosszútávon kifizetődő lehet fáradozásunk.

4, Otthoni gyümölcsös

Amennyiben hosszútávon gondolkodunk, akkor nem csak esztétikus, de hasznos kerti ötlet lehet egy otthoni kis gyümölcsös kialakítása. A legegyszerűbb megoldás a tavaszi időszakban a facsemeték vásárlása. Amennyiben azonban egészen speciális gyümölcsös szeretnénk kialakítani, akkor akár próbálkozhatunk a különböző gyümölcs fajták oltásával is, így egyetlen almafa akár több típust is teremhet majd egyszerre. Ehhez azonban mindenképpen szükséges egy rendkívül éles oltókésre, de egy hasonló célokra felhasználható barkácskés webshop ára sem egetverően magas.

5, „Csináld magad” kerti bútorzat

Manapság igen nagy keletje van a DIY, vagyis csináld magad mozgalomnak, aminek keretében például raklapokból készítenek különböző kivitelű kerti bútorokat, a széktől, a kanapáén át, az asztalig. Az interneten számos kreatív ötletet találhatunk erre vonatkozóan. Ezen felül pedig már csak megfelelő faanyagra és pár szerszámra lesz szükségünk.

6, „Mini arborétum”

Akik nagyobb volumenben gondolkodnak, azok számára egy „mini arborétum” kialakítása is jó megoldást nyújthat. Ehhez különböző fajtájú növények telepítése, illetve kis köves utak kialakítása szükséges a kertben, amin végigjárva végigszemlélhetjük az általunk ültetett növénycsodákat.

Összegezve: A fenti kerti ötletek tehát könnyedén növelhetik ingatlanunk zöldterületeinek megjelenését és hangulatát, ami hosszútávon ingatlanunk értékét is növelheti és még élhetőbb benyomást kelthet a lakók és a leendő vevők számára is.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top