Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > 7 dolog, amire szükség lehet költözés során

7 dolog, amire szükség lehet költözés során

A költözés komoly tortúra lehet, főképp akkor, ha nem készülünk fel kellőképp. Ehhez persze számos dolgot szem előtt kell tartanunk és be kell szereznünk. A könnyebb költözés érdekében ezért most összegyűjtöttünk 7 dolgot, amire szükség lehet költözés során.

1, Költözési terv

Sokat jelent, ha magunk előtt látjuk, hogy milyen teendők várnak ránk, így be tudjuk majd osztani időnket, és biztosak lehetünk abban, hogy semmi nem marad el. Ráadásul egy jól megkomponált terv nem csak a ki, hanem a beköltözést is nagyban megkönnyítheti.

2, Dobozok

A dobozok klasszikus jól bevált eszközei a költözéseknek. Csak dobozban érdemes szállítani többek között a:

  • könyveket
  • vegyszereket, tisztítószereket)
  • törékeny tárgyakat (érdemes feltűntetni, hogy: törékeny)
  • száraz élelmiszereket

Dobozokat kérhetünk a környékbeli üzletekből, de ilyenkor arra figyeljünk, hogy hibátlan dobozokat hozzunk csak el. Ez költséghatékony módja a dobozok beszerzésének. Dobozokat vásárolhatunk is, a dobozok ára manapság jellemzően 240 és 900 forint között mozog mérettől függően.

Egy nagyobb doboz teherbírása 30 kg, így ezekbe rengeteg dolgot bepakolhatunk.

3, Zsákok

A zsákok elsősorban ruhák, lakástextilek, párnák szállítására használhatók. Költözéshez mindenképp erős zsákokat érdemes beszerezni, mert a szemeteszsákok könnyen elszakadhatnak. Praktikus megoldás lehet erre a vákuumos zsákok használata is. Ezek több méretben kaphatók és miután belepakolunk, porszívóval egyszerűen kiszíhatjuk belőlük a levegőt. Így a ruhák, ágyneműk és párnák harmad annyi helyet foglalnak el, ami komoly előny lehet.

4, Bútorszállító hevederek

Minden költözés legnehezebb mozzanata a nagyobb méretű bútorok mozgatása. Ehhez szerencsére ma már számos mozgatást segítő kelléket találhatunk. Példaként a kiváló minőségű bútorszállító hevederek szolgálhatnak, amik tartós, nagy teherbírású kialakításuknak hála az emelést és mozgatást is segíthetik.

5, Bútorszállító görgők

A bútorszállító görgők klasszikus megoldást kínálnak a nagyméretű, nehéz szekrények mozgatása során, de például ágyak, vagy konyhabútorok, különböző berendezések mozgatásában is komoly segítséget jelenthetnek. Az ilyen görgők esetében további nagy előny, hogy nem szükséges tartósan emelnünk a szállítandó bútorokat, berendezéseket, hanem egyenes pályán egyszerűen gördíthetjük őket.

6, Utánfutó

A kirakodott bútorokat, tárgyakat természetesen valamire jó eséllyel fel is kell pakolni. Amennyiben önerőből dolgozunk, akkor jó eséllyel egy utánfutó használata lehet az ideális megoldás kulcs. Természetesen e téren a megfelelő rögzítés kiemelt szerepet kap, hiszen egy-egy nagyobb bukkanó, vagy hirtelen fékezés károsíthatja a szállított dolgokat.

7, Profi költöztető

Amennyiben nem szeretnénk magunk bajlódni az egész herce-hurcával, akkor mindenképp érdemes lehet megfontolni egy profi költöztető vállalkozó, vagy cég segítségét kérni e téren. Természetesen a költöztetési díj, nagyban függhet a távolságtól, az esetleges szintek számától és a szállítandó mennyiségtől is.

Összegezve: Egy költözés során tehát több téren is érdemes előre gondolkodnunk. Mindenképp érdemes tehát konkrét tervet kidolgoznunk, valamint beszerezni a költözéshez szükséges eszközöket.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top