Ön itt van
Kezdőlap > Egyéb > 7 hasznos nagyteljesítményű háztartási gép otthonra

7 hasznos nagyteljesítményű háztartási gép otthonra

Az otthoni konyhában ugyanúgy megtalálhatók a konyhai eszközök különböző típusai, mint a profi ipari konyhákban is. Természetesen az ipari és az otthoni felhasználásra szánt eszközök között komoly eltérés is lehet, ami első ránézésre árban mutatkozhat meg számunkra. Az ipari konyhai berendezések azonban otthon is hasznosak lehetnek, ezért most összegyűjtöttünk 7 hasznos nagyteljesítményű háztartási gépet otthonra.

Milyen nagykonyhai eszközt vásároljunk otthonra?

Akár hol is vásároljunk, az szinte garantált, hogy a nagykonyhai gépek és eszközök kínálata elég széles, ahhoz hogy megtalálhassuk az ideális konyhai eszköz akár otthonra is. Alapvetően azonban az alábbi eszköz típusokat mindenképp érdemes szemügyre vennünk:

  • ipari botmixer
  • jéggép
  • ipari húsdaráló
  • dagasztógép
  • tésztanyújtó, tésztakészítő
  • ipari multifunkciós gép
  • zöldségszeletelő.

1, Ipari botmixer otthonra

A botmixer egy olyan konyhai eszköz melynek használata ipari, de akár otthoni szinten is kifizetődő lehet. Az ipari kialakítású botmixerek mondhatni maguktól értetődően jóval tartósabbak, mint az otthoni felhasználásra szánt verziók. Ez anyagminőségben és teljesítményben is egyaránt megmutatkozhat. Segítségükkel leveseket, önteteket egyaránt készíthetünk, ami miatt érthető módon népszerű a vendéglátóegységek konyháiban, de hosszútávon az otthoni konyhákban is kifizetődőek lehetnek.

2, Jéggépek házi felhasználásra

A jéggép forgalmazás elsőre csak a vendéglátóegységek számára lehet hasznos, ám ha jobban belegondolunk, akár otthoni célokra is hasznossá válhat egy-egy ilyen berendezés. A jéggépekben előállított jégkockákat könnyen felhasználhatjuk például kávékülönlegességek, italok készítéséhez, ha vendégeket látnánk otthonunkban, de akár átmeneti hűtésre és jegelésre is lehetőségünk nyílhat így.

3, Ipari húsdaráló otthoni felhasználásra

A húsdarálók a botmixerekhez hasonlóan a nagykonyhákban, de akár odahaza is jó szolgálatot tehetnek. Nagy teljesítményű motorjuknak és roppant tartós kialakításuknak hála a beadagolt húsmennyiséget pillanatok alatt képesek feldolgozni ezek a gépek, ráadásul a beépített védelmi funkciók miatt a sérüléstől sem kell aggódni.

Amennyiben egy hosszútávú megoldásra vágyunk, aminél nem kell félnünk az alkatrészek gyors elöregedésétől, akkor egy ipari húsdaráló tökéletes választás lehet.

4, Ipari dagasztógép

A dagasztógépek rengeteg háziasszony életét megkönnyíthetik, hiszen gyorsan és hatékonyan megoldhatóvá válhat a száraz és nedves alapanyagok homogén tésztává dagasztása. Természetesen otthoni és ipari dagasztógépeket is találhatunk a piaci kínálatban, de a valóban tartós minőségi megoldást kétségtelenül utóbbiak szolgáltathatják. Ezek a gépek ugyanis nem csak tartósabbak, de nagyobb teljesítményüknél fogva gyorsabbak és hatékonyak is.

5, Tésztakészítő otthoni konyhákba

A vendéglátóegységekben a saját házi tészta készítése egyet jelent a minőségi szolgáltatással és sokan éppen emiatt térhetnek be az adott étterembe. Emellett azonban egy jó tésztanyújtó az otthoni tészták készítésében is hathatós segítséget nyújthat. Ehhez persze nélkülözhetetlen egy minőségi kialakítású tésztanyújtó, vagy tésztakészítő is. Egy ilyen berendezéssel ugyanis egyenletes minőségű tésztát készíthetünk, ami a minőségi ételek egyik alapeleme. Amennyiben tehát biztosra akarunk menni, akkor egy ilyen berendezés ideális lehet otthonra is.

6, Kolbász- és hurkatöltő házi célokra

A kolbász és hurka készítés Magyarországon régi hagyománynak tekinthető, aminek szerves része a kolbász- és hurkatöltő is mint konyhai eszköz. Ezen eszközök segítségével természetesen egyszerűen és akadálymentesen készülhetnek a disznótoros alkotóelemei. Egy ipari töltőberendezés biztosan hosszú évekig kiváló társunk lehet, főképp ha rendszeresen szeretnénk hurkát, vagy épp kolbász készíteni.

7, Multifunkciós konyhai gép otthoni célokra

A multifunkciós konyhai gépek, ahogy nevük is mutatja számos téren megoldást nyújthatnak a konyhai folyamatok gyorsítására és leegyszerűsítésére. A fentiekhez hasonlóan a multifunkciós gépek is bátran használhatók ipari, vagy otthoni célokra is, hiszen tartósak, nagy teljesítményűek és kimagaslóan biztonságos gépek.

Összegezve: A fenti konyhai gépek tehát alapvetően nagykonyhai feladatokra szolgálnak, de természetesen magunk is felhasználhatjuk őket, otthoni konyhai feladataink leegyszerűsítésére és hatékonyabbá tételéhez.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top