Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Design > 7 tipp a díszíthető fa termékek felhasználására

7 tipp a díszíthető fa termékek felhasználására

A díszíthető fa termékek a lelkes alkotók és lakberendezők legjobb barátai. Már natúr kivitelben is igényesen mutatnak, díszítéssel pedig saját ízlésünknek megfelelőre varázsolhatjuk őket. Sőt, még gyerekekkel is jó móka ilyen tárgyak dekorálása, hiszen nem könnyű őket elrontani.

Kedvet kaptál a díszítéshez? Jól jönne néhány hasznos és egyedi tárgy a lakásban? 7 tippet hoztunk ezeknek az elemeknek a felhasználására.

1. Vidám fa csipeszek a lakásban

Natúr színben vásárolhatunk csipeszeket, melyeket könnyedén beszínezhetünk. Ha pedig még izgalmasabb hatást szeretnénk elérni, ragaszthatunk rájuk színes betűket vagy más apró figurát. A festést és száradást követően a csipeszekkel tűzzük ki kedvenc fotóinkat egy-egy kihúzott spárgára a fal mentén! A ház bármely helyiségében jól mutat ez a megoldás.

2. Állatos ceruzatartó készítése

Egy egyszerű álló tolltartóból is aranyos használati tárgy készülhet gyermekeinknek. A következő állatkákat is könnyen ráfesthetjük a termékre:

 • cica
 • maci
 • bagoly
 • majom
 • oroszlán

Egyes hobby boltokban különleges fa tolltartót is találhatunk, például süni, elefánt vagy kiskutya formájút. Ezt még könnyebben dekoráljuk.

3. Hatszögletű dobozka felhasználása

A díszíthető fa termékek vásárlása során ráakadhatunk különleges formákra. Ilyen az aranyos hatszögletű dobozka, mely tökéletes gyűrűk, fülbevalók vagy nyakláncok tárolására. Dekorálható dekupázs technikával, akrilfestékkel, de akár repesztőlakkal is.

4. Natúr fa szelet díszítése

Manapság hobby boltban már fa szeletet is kaphatunk. Nagyon mutatós, de mire használhatjuk fel? Egyrészt egy nagyobb darabból kiváló üdvözlőtábla készülhet a lakás ajtajára, de akár egy esküvői helyszínre is. A kisebb szeletek dekorálva kiválóan szolgálnak poháralátétként.

5. Sokoldalú fa rekeszes doboz

Ezeket a termékeket is kedvünkre alakíthatjuk szalvétatechnikával vagy más kreatív módszerrel. A rekeszes kialakítás nagyon praktikus, például a következők rendszerezésére:

 • teák
 • ékszerek
 • fűszerek
 • hajdíszek
 • apró figurák
 • csavarok

Gondoljuk át, mit fogunk benne tartani, majd ennek megfelelően fessük!

6. Rétegelt lemezből műalkotás

Hobby boltokban vásárolhatunk különböző méretű rétegelt lemez lapokat is. Többféle célra használhatjuk, például akrilfestékkel akár képet is festhetünk rá.

Egy másik megoldás a fonaltechnika. Ennek során gombostűket szúrunk a lemezbe, majd egy maghatározott sablon alapján fonalat hurkolunk körbe rajtuk. Így izgalmasan modern képek jönnek létre.

7. Fa irattartó felhasználása

A fából készült irattartó környezetbarát, és gondosan kezelve tartós része lehet irodánknak. Amennyiben különféle színűre festjük az irattartókat, könnyen rendszerezhetjük a dokumentumokat.

Összefoglalva: A díszíthető fa termékek rengeteg kreatív ötletnek adnak teret. A felnőttek és gyerekek fantáziája is szárnyalni kezd a natúr felületek láttán. Cikkünkben ízelítőt adtunk a lehetőségekből, melyek szinte végtelenek.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top