Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Kivitelezés > Elengedhetetlen szerszámok otthoni munkavégzéshez

Elengedhetetlen szerszámok otthoni munkavégzéshez

Otthonunk és környéke mindig egy olyan terület lesz, ahol mindig van mit javítani, fejleszteni, bővíteni. Legyen szó azonban bármilyen jellegű munkákról, az egészen biztos, hogy megfelelő szerszámok nélkül ezek kivitelezhetetlenek lesznek. Ezt elkerülendő az alábbiakban összegyűjtöttünk pár elengedhetetlen szerszámot otthoni munkavégzéshez.

Milyen szerszámok kellenek otthonra?

Alapjában véve elmondható, hogy egy szerszám nem szerszám, de a kettő-három is kétséges, hogy elegendő lehet. Amennyiben biztosra akarunk menni, akkor az alábbi három fő kategóriában érdemes gondolkodnunk:

 • mérőeszközök
 • kéziszerszámok
 • szerszámgépek.

Mérőeszközök otthonra

A különböző mérőeszközök szinte elengedhetetlenek azok számára, akik precízen szeretnék végezni munkájukat, vagy adott esetben szeretnék elkerülni az elkerülhető baleseteket. Ennek tükrében amire mindenképp szükségünk lehet odahaza az a:

 • fázisceruza
 • mérőszalag
 • vízmérték

Fázisceruza

Fázisceruza segítségével az aljzatok árammal való ellátottságát vizsgálhatjuk. Amennyiben rendelkezünk tapasztalattal villanyszerelés terén, akkor jó ha van egy fázisceruza a házban, hogy kideríthessük, hol lehet a probléma.

Mérőszalag

A mérőszalagok segítségével könnyen felmérhetjük bárminek a szélét, hosszát, vagy magasságát. Ez mindenképp szükséges lehet akkor, ha szeretnénk szobát tapétázni, vagy barkácsolnánk néhány kisebb bútort, vagy tartószerkezetet.

Vízmérték

Ha nem akarunk ferde polcokat, vagy jobbra, vagy balra lógó festményeket, akkor jó ha van otthon egy vízmérték. Ennek segítségével a tökéletes függőleges és vízszintes tájolást is megtalálhatjuk a dolgok rögzítéséhez.

Kéziszerszámok otthonra

Szereléshez, barkácsoláshoz bizony elengedhetetlenek a különböző kéziszerszámok, melyek között szerencsére számos univerzális eszközt is megtalálhatunk. Bár maga a választék igen széles, de alapvetően szükségünk lehet:

 • kalapácsra
 • fogóra
 • csavarhúzóra

Kalapács

Egy kép felakasztásához, vagy egy szimpla szög beveréséhez a kalapács a legszükségesebb szerszámok közé sorolandó. Általános dolgokhoz egy hagyományos, könnyebb kalapács teljesen elég lehet, de találkozhatunk betontörő, vagy épp gumi kalapácsokkal is a speciálisabb feladatokhoz.

Fogó

A fogók segítségével szögeket húzhatunk ki, összenyomhatunk, vagy meghúzhatunk dolgokat. Számtalan formájú létezik, de legalább egy kombinált fogó, jó ha minden háztartásban van, hiszen ez egy sokoldalúan felhasználható eszköznek számít.

Csavarhúzó

A csavarhúzók segítségével a csavarok gyors meghúzása, vagy egy-egy gyors szétszerelés is megoldható, de például elengedhetetlen lehet egy-egy lapra szerelt bútor összeállításakor is. Természetesen ezen a téren lapos, vagy épp csillagfejű kivitelekkel is találkozhatunk, így a legjobb egy cserélhető bit fejes verzió beszerzése.

Szerszámgépek otthonra

Amennyiben van már mérőeszközünk és kéziszerszámunk, akkor már csak pár szerszámgépre lehet szükségünk, melyekkel a nagyobb volumenű szerelési munkákat is elvégezhetjük. Amennyiben minden alapvető feladatot szeretnénk ellátni, akkor mindenképp szükségünk lehet egy:

 • fúró-csavarozó gépre és
 • hegesztőgépre.

Fúró-csavarozó gépek

A széleskörű és biztos feladatmegoldáshoz, jó ha van egy vezeték nélküli, akkumulátoros csavarhúzónk, de egy vezetékes gép is kiváló szolgálatot tehet a háztartásban. Az ilyen multifunkciós szerszámok jól jöhetnek ha csavarozni, vagy ha fúrni kell olyan helyen ahol gépi erőre van szükségünk.

Hegesztőgép

A hegesztőgépek segítségével könnyen megmunkálhatunk, rögzíthetünk fém elemeket, ami olykor elengedhetetlen lehet a háztartásokban. Szerencsére a hegesztőgépek és hegesztőpisztolyok kínálata a webáruházban igen szélesnek mondható, így biztosan megtalálhatjuk az ideális megoldást otthonra.

Összegezve: Otthonra tehát számos szerszámra és szerszámgépre szükségünk lehet, ha maradéktalanul és hatékonyan szeretnénk elvégezni a ház körüli munkák elvégzéséhez.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top