Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Épületenergetika > Fél év haladék a BB besorolású ingatlanok terén

Fél év haladék a BB besorolású ingatlanok terén

Tavalyi évben, december 29-én megjelent Magyar Közlöny fontos határidő módosítást hozott sok építő és építtető számára. Eredetileg 2021.01.01-től lett volna kötelező minden új építésű ingatlan számára a BB, azaz közel nulla energiahatékonysági szintnek való megfelelés a használatba vételi eljárás során.

Mivel a pandémia helyzet a kivitelezéseket is közvetlenül érintette, ezért több olyan beruházás befejezése is átcsúszott ezen évre, melynek használatba vételét 2020-ra, tehát még a gyengébb követelmények kielégítésére tervezték. A Kormány a helyzetre tekintettel fél év haladékot adott a kötelezvény bevezetésére, tehát 2020.07.01-től már csak BB, vagy annál jobb kategóriájú épületeket vesz át a hatóság.

Azonban senki ne dőljön hátra, hiszen a jogszabály egyértelműen fogalmaz az európai uniós irányelvek tükrében. Az energiahatékonyság növelése kiemelt cél, és lakóépületek ebben is magas szerepet játszanak. Tehát ha értékálló ingatlanban gondolkodunk, már a határidő előtt is törekednünk kell a közel nulla energiahatékonysági szint elérésére.

Hogy ingatlana most melyik kategóriát képviseli és mit javaslunk a hatékonyság növelésének érdekében, azt itt megtudhatja.

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top