Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Házak > Ezt csináld és máris többet ér az ingatlanod!

Ezt csináld és máris többet ér az ingatlanod!

Egy-egy ingatlan felújítása, rendbetétele mondhatni elengedhetetlen, bizonyos időközönként. Ez kiemelten igaz, akkor, ha el szeretnénk adni ingatlan tulajdonunkat. ilyenkor választhatunk a pénztárcabarát, vagy a költségesebb nagy beruházások között. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tuti tippet és hogyha ezeket csinálod, máris többet érhet ingatlanod!

Tartsunk tisztaságot!

A legelső amit megtehetünk, ha némiképp növelni szeretnénk ingatlanunk értékét, hogy maximális tisztaságot tartunk a házon belül és kívül egyaránt. A kósza szemétkupacok, a felesleges cuccok amellett, hogy helyet foglalnak az összképet is rombolják a leendő vevők szemében.

Ellenben egy tiszta és rendezett ingatlan már önmagában jobb esélyekkel indul. Ráadásul a profi ingatlanosok gyakori apró kis trükkje, hogy a betérő vevő jelölteket a tisztaság mellett, ínycsiklandozó kávéillat fogadja, ami egyrészt a komfort érzetet növeli, másrészt az otthonra való asszociációt is segítheti.

Szánjunk időt a lakberendezésre!

A különböző lakberendezési tippek alkalmazása szintén növelheti az eladás esélyét és értékét is. Egy szoba esetében például közel sem mindegy a bútorok elhelyezése és a téreloszlás. Alaposan átgondolt elrendezéssel, optikailag nagyobb szobákat kaphatunk, de ennek ellenkezője is előfordulhat, vagyis egy nagyobb szoba is tűnhet kicsinek, ha rosszul van berendezve!

Emellett a modern bútorok, a megfelelő kiegészítő is rengeteg nyomhatnak a latba eladáskor, ezért mindenképp érdemes, ha mást nem pár kisebb összegű lakberendezési tárggyal javítani az ingatlan összképét.

Korszerűsítés!

Az ingatlanok korszerűsítése már egy jóval költségesebb megoldásnak mondhatók, de éppen emiatt a hozzáadott érték is jóval magasabb, nem ritka esetben egy-egy ingatlan esetében egy teljes körű fejújítás, akár meg is duplázhatja az eladási értéket, amely komoly befektetési tényező lehet. Természetesen a korszerűsítést több irányból is megközelíthetjük, így megkülönböztethetünk:

  • állapot felújítást

  • energetikai korszerűsítést

  • szigetelés korszerűsítést

  • technológiai korszerűsítést

Az állapot felújítás a már felújítandó házak esetében lehet valódi értéknövelő tétel. Ilyen esetben egy tetőszerkezet felújítás, vezeték felújítás igen komoly plusz értéket jelenthet bármely ingatlan esetében, így mindenképp érdemes ezen elgondolkodni, ha lehetőségünk adott rá.

Energetikai korszerűsítésben a legnépszerűbb választás kétségkívül a napelemes- és napkollektoros rendszerek építése. Ezek önmagukban az eladási esélyt is növelik, ráadásul az értéket is komolyan növelhetik.

A nyílászárók , ablakok, ajtók cseréje az ingatlan költségeit csökkenthetik, ami a vevők szemszögéből közel sem elhanyagolható. Emiatt nem meglepő módon a vevők azokat az ingatlanokat részesítik előnyben, ahol az utóbbi pár évben már megtörtént az ilyen jellegű korszerűsítés.

Technológiai korszerűsítés terén a konyhai, fürdőszobai gépek modernizálása is kedvezően hathat az eladási árra. A komoly beruházók azonban még ennél is tovább mehetnek, hiszen a szauna, vagy jacuzzi vásárlás otthonra igazi luxus érzetet adhat az érintett ingatlannak. Emiatt akinek rendelkezésére áll megfelelő nagyságú hely és persze összeg, az nyugodtan belevághat egy ilyen jellegű beruházásba is, hiszen többszörösét kaphatja vissza eladáskor.

Összegezve:

A fenti három tipp tehát bármelyike képes hozzáadott értéket generálni bármely ingatlan esetében. Az ingatlan értékének növelésének határa pedig gyakorlatilag a csillagos ég, illetve a beruházási hajlandóság. Ám arra mindenképp érdemes felkészülnünk, hogy befektetett pénzünk nem biztos, hogy gyorsan megtérül, hiszen az ingatlan piac és így a kereslet is állandóan változik.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top