Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Lakberendezés > Ha új otthonba költöztök: ezeket a színeket válaszd a babaszobába

Ha új otthonba költöztök: ezeket a színeket válaszd a babaszobába

Ha a szülők már túl vannak a hitelfelvételen, CSOK igénylésen, az anyagiakon túl végre lesz idejük azokkal is foglalkozni, akikért -saját maguk mellett persze- mindezt vállalták. Új építésű ingatlan vagy használt lakás esetén is fontos a belső terek kialakítása, hiszen szerencsés esetben több évtizeden keresztül élvezhetjük új otthonunkat. A színek persze változhatnak az évek folyamán, de valahol el kell kezdeni.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen színeket érdemes választani a babaszobába.

Hogyan alakítsunk ki a babaszobát?

Amikor a szülők eldöntik, hogy itt az ideje kialakítani a babaszobát, akkor számos kérdés merül fel bennük. Éppen ezért érdemes a terület berendezésre előtt eldönteni pár apróságot. Első körben a színeken kell elgondolkodni, hogy melyik fog dominálni a bútorok és a dekoráció területén. Fontos, hogy ne nagyon alkalmazzunk kettő-három színnél többet, mert zsúfolttá tehetjük a helyiséget. Amennyiben jól választunk, abban az esetben a babaszoba harmonikus és vidám lehet. Tudjuk, hogy a színek milyen hatással vannak a mindennapjainkra, így érdemes ezt is figyelembe venni.

Kék szín a babaszobába

A kék a felelősséget, a békét, az állandóságot és a nyugodtságot árasztja magából. Kéket általában a fiúszobáknál alkalmazzák, azonban ennek a színnek több olyan árnyalat is használható, amely akár a lányok számára is tökéletes lehetnek. Ide tartozik a türkiz vagy éppen a tengerész kék, amelyek mindegyike remek választás bármilyen nemű baba számára.

Piros szín a babaszobába

A piros a szeretetet, a bátorságot és a hatalmat tükrözi. Ez a szín figyelemfelhívó és serkentő hatással bír, amelyet nem szabad túlzásba vinni. Egy-egy kis piros aprósággal azonban remekül kiemelhetjük a szoba egyes részeit. A pirosat könnyen kombinálhatjuk más színekkel is, így enyhíthetünk az erőteljes hatásán.

Rózsaszín a babaszobába

A rózsaszín tipikusan a lányos szobák színe. Ez a változat szerelmet, nőiességet és gondoskodást áraszt. Érdemes azonban más színnel párosítani, ezáltal nem lesz túlságosan habos-babos babaszobánk. Amennyiben a púderes árnyalatot alkalmazzunk, abban az esetben könnyen tudunk játszani a többi pasztelles színnel, mint a sárga, a zöld vagy a kék.

Zöld szín a babaszobába

A zöldet előszeretettel használják a semleges szobák estében. Ez a szín egyenlő a természetességgel, a nyugalommal és az egészséggel. A nemtől függetlenül kialakított szobákban használt zöld mellé szintén érdemes valamilyen színt társítani, mint a sárga vagy éppen a fehér.

Mikor érdemes bababútort vásárolni?

Bababútort vásárolni már a festéskor érdemes. Miután megszáradtak a falak, jöhetnek is a bútorok, amelyek majd végig kísérik a kisgyermek első pár évét. Ha jól választunk, akkor akár még tovább is hasznát veheti egy-egy darabnak. Egy jó fotel vagy szőnyeg nem csak a babaszobába szükséges, hanem a későbbi gyermekszoba esetén is hasznos lehet.

Bababútor vásárlásakor milyen színeket érdemes választani?

A bababútor vásárlásakor érdemes a hagyományos színeknél maradni. Az ágy, a szekrény, a pelenkázó lehet fehér, barna vagy fa színű, de akár valamilyen pasztell árnyalat is megfelelő lehet. Fontos, hogy ne élénk és harsány színű darabok mellett tegyük le a voksunkat, hiszen ezekhez sokkal nehezebben találunk majd kiegészítőt.

Összegezve:

Amikor berendezzük a babaszobát, legelőször a színekről gondolkodunk el. A kiegészítőkkel remekül feldobhatjuk az egyszínű vagy semleges bababútorokkal tarkított helyiséget. A kék és a rózsaszín mellett használhatunk zöldet, vagy akár pirosat is. Utóbbinál azonban nem szabad túlzásba esni, hiszen a túl sok élénk piros árthat a hangulatnak. Párosítsunk más kellemesebb árnyalatokkal. Bababútor vásárlásánál azonban érdemes inkább a fehéret és a natúr színeket választani, ezekhez könnyen választhatunk a praktikus kiegészítők közül.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top