Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Három tanács kezdő lakberendezőknek

Három tanács kezdő lakberendezőknek

A kezdő lakberendezők számára nem könnyű a munka elkezdése. Nehéz az ügyfelek szerzése és természetesen oda kell figyelni a már meglévők stílusára és kívánságaira. Számukra elengedhetetlen, hogy folyamatosan fejlődjenek, kövessék a divatos és inspirálódjanak. Ezek nélkül nehezen boldogulhatnak a szakmában.

Ebben a cikkben pár tanácsot osztunk meg kezdő lakberendezők számára.

Tanácsok pályakezdők számára

Semmilyen munkát nem egyszerű elkezdeni. Ahhoz, hogy valaki jó lakberendező legyen, számos dologra oda kell figyelnie.

Mindig az ügyfél a legfontosabb

Bár ez a pont nem csak ebben a szakmában fontos, érdemes megemlíteni. Amennyiben valaki ügyfelekkel dolgozik, mindig őket kell előtérbe helyezni. Mire vágyik? Milyen a stílusa? Mennyi a költségvetése az adott szolgáltatás igénybevételére? Hogyan tudjuk összeegyeztetni a stílusukat a lehetőségekkel? Annyi apróságra kell ügyelni velük kapcsolatban, hogy sosem szabad elfelejteni: az ő kívánságuk a legfontosabb! Természetesen adhatunk tanácsot, hogy miként lesz jobb az elképzelés, illetve, hogy mi azt miként tudjuk megvalósítani, de ezeket is csak és kizárólag az ő igényeikre szabva tegyük meg.

Harmónia

A harmónia megtalálására rendkívül sok hangsúlyt kell fektetnünk. Ahhoz, hogy a szoba hangulata megfelelő legyen, harmonizálni kell a többi helység jellegéhez is. Ha a konyha sötét és egyben van a nappalival, akkor ne akarjuk azt színes elemekkel feldobni. A harmónia megtalálása mindegyik fél érdeke, hiszen a lakberendező ezt tanulta és tudja, hogy mi a legjobb. Az ügyfél viszont hosszabb távra tervez, biztosan nem szeretne rájönni pár hét múlva, hogy ez így nem illeszkedik az összképbe.

Berendezések és kiegészítők

A berendezéseket és a kiegészítőket szintén személyre szabva szükséges kiválogatni. Vásárolhatunk az ügyféllel együtt, de akár mi magunk is kutakodhatunk az internetes világban. Ma már szinte lehetetlen, hogy ne találjunk valami igényre szabott szekrényt, ágyat, szőnyeget, ágyneműt vagy éppen olyan apróságot, mint egy váza vagy egy lepedő. Bár mindezek egy átlagember számára rendkívül alacsony prioritással bírnak, egy lakberendező feladata a tökéletes összkép kialakítása.

Vízhatlan lepedő ára

A vízhatlan lepedő ára nem sokban különbözik a sima változattól, ám annál hasznosabb termék. A webshopok kínálatában többféle méretben találhatóak meg ezek a lakberendezési eszközök. A választékból vásárolhatunk gyermek számára, egyszemélyes és többszemélyes ágyra való darabot egyaránt. A webáruházak többsége manapság ráadásul akár egy-két munkanap alatt kiszállítják a megrendelést, így még a közeli üzletbe se szükséges ellátogatni.

Összegezve:

A kezdő lakberendezők sok nehézséggel nézhetnek szembe, ám ha pár apróságra odafigyelnek, jóval könnyebb lesz az indulás. Fontos, hogy mindig az ügyfél érdekeit tartsuk szem előtt, hogy egy harmonikus lakásba léphessen be. Emellett természetesen elengedhetetlen a megfelelő berendezés és kiegészítő kiválasztása. Legyen szó a bútorokról, vagy olyan apróságokról, mint egy kisebb polc vagy éppen az ágyra illeszkedő lepedő. A vízhatlan lepedő ára alig különbözik a sima változattól, ám sokkal hasznosabb lehet akár egy kisgyermekes vagy éppen egy kutyás családban.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top