Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Lakberendezés > Hat ötlet a hálószobák tavaszi felfrissítéséhez

Hat ötlet a hálószobák tavaszi felfrissítéséhez

Talán most már úgy tűnik, hogy velünk marad az ide tavasz, tehát ideje felfrissíteni a hálószobát is. Az otthoni dekorációk kihelyezésével sokat dobhatunk a szürke helyisége. Nem szükséges azonban nagy dolgokra gondolni, lehet ez pár apróság is, amit a polcokra vagy az éjjeli szekrényre helyezünk ki. Íme pár ötlet a háló tavasz felfrissítéséhez!

Rózsaszín kiegészítők

Bár a rózsaszínt sokan unalmas és gyerekes színnek tartják, ám ez közel sem így van. Remek árnyalat lehet letisztult és minimál stílus esetén. Választhatunk valamilyen dizájnos fotót, egy remek lámpát, esetleg egy szép virágcsokrot is ebből a színből. Amennyiben kedveljük is, nyugodtan vásároljunk be párnahuzatokból, illetve takarókból egyaránt.

Vintage kellékek

A vintage idén is hódít, így érdemes ezt a stílust is belecsempészni egy kicsit a helyiségbe. Választhatunk ágyneműhuzatokat 3 részes kivitelben, kötelekkel rögzített polcokat, de még gyertyatartókat is. Egy nagyobb frissítéshez rendelhetünk egy kopottas fehér ágyat, pár lámpást, és rózsás kiegészítőket egyaránt. Ezek mindegyike kellemes hangulatot áraszt majd magából, szinte megelevenedik előttünk egy egész erdő, a közepén egy ódon stílusú házzal.

Indusztriális kiegészítők

Ki ne hallott volna már az indusztriális stílusról? Azonban mielőtt azt hinnénk, hogy ez csak egy komoly loft, érdemesebb kicsit tovább is látni az orrunknál. A virágcsokor és az ágy szélére ledobott pléd, illetve takaró igazi tavaszias érzést kelt majd bennünk.

Boho tavasz

Mindenki kedveli a boho elemeket, amely lazaságot és vidámságot árasztanak magukból. A kaliforniai lakásokban van valami meghatározhatatlan, nem is véletlen, hiszen ez egy napfényes állam. Ők előszeretettel használnak boho kiegészítőket, mint egy bárányszőr szőnyeg, vagy éppen egy szintén szőrős párnahuzat. Igazi tavaszias életérzést nyújtanak a lakók számára.

Színes művészi alkotás

Amennyiben eddig csak családi és utazós fotókat helyeztünk ki a falra, akkor érdemes átgondolni egy kis változtatást. Tavaszra ezeket nyugodtan lecserélhetjük valamilyen színes alkotásra is, amely modern és különleges hangulatot áraszt magából. Egy remek tavaszi festmény vagy kép remek választás lehet a szoba frissítéséhez.

Tavaszi növények

Nem utolsó sorban pedig jöhetnek a szebbnél szebb növények, amelyekből számos színt választhatunk. A virágboltok telis-tele vannak csodálatos zöldekkel, amelyekkel akár saját magunkat is meglephetjük. Választhatunk valamilyen gyönyörű zöld szobanövényt is, hiszen ezek hozzák majd meg az igazi életet a helyiségbe.

Összegezve: A tavaszi szoba kialakítása nem nagy ördöngösség. Segítségünkre lehet egy ágyneműhuzat 3 részes kivitelben, pár boho kiegészítő, néhány színes növény, esetleg egy színes művészi alkotás is. Ne feledkezzünk meg továbbá a vintage elemek erejéről sem, hiszen ezek még mindig hódítanak a lakberendezési piacon.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top