Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Lakberendezés > Hogyan rendezzük át a gyerekszobát egy ovis számára?

Hogyan rendezzük át a gyerekszobát egy ovis számára?

Az óvodás kor kezdete nagy lépés szülőknek és csemetéknek egyaránt. Új szokások és tevékenységek jelennek meg a kicsik életében, ezzel együtt új szükségletek jelentkeznek. Mindez jelentkezik a gyerekszobában is, mely az ovis elsődleges otthoni élettere. Ha szeretnénk, hogy korának megfelelően fejlődjön és jól érezze magát, okosan rendezzük át a gyerekszobát az ovis számára! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan érdemes véghezvinni ezt a feladatot.

Milyen bútorok feleslegesek ovis számára?

A babaszoba központi elemei a rácsos kiságy és a pelenkázó állvány voltak. Ha ezek nem alakíthatók át más praktikus bútorrá, például a kiságy ovis ággyá, akkor búcsút kell mondanunk nekik. Ha pelenkázó fotelünk is volt a gyerekszobában, valószínűleg annak is új helyet kell keresnünk. A lényeg, hogy ovisunk új bútorai számára legyen elég hely, és otthonos légkört teremtsünk.

Milyen legyen az ovis ágya?

A szoba átalakításának legfontosabb mozzanata a fekhely kiválasztása. Amennyiben a babágyat nem lehet ovis ággyá alakítani, vásároljunk junior vagy felnőtt ágyat! Költséghatékonyabb a felnőtt verzió, viszont ne spóroljunk a leesésgátlón! Az ágyat és környékét az alább részletezett kiegészítőkkel szereljük fel!

Ovis ágynemű

Az ovis párna és paplan légáteresztő, bőrbarát anyagból készüljön! Jó megoldás az ovis gumis lepedő, valamint a pamutvászon, pamut krepp vagy télre a pamut flanel ágyneműhuzat. Barátságosabb lesz a szoba, ha mesehősös, állatos, vagy más kedves mintás ágyneműhuzatot vásárolunk.

Éjjeli szekrény és kis polc

A gyermeknek biztonságot ad, ha ágya köré tud pakolni. Ahogy nő, egyre fontosabb lesz ez. Érdemes tehát kis éjjeli szekrényt az ágy mellé, és polcot az ágy fölé elhelyezni.

Éjjeli lámpa

A gyerekek éjjel gyakran felriadnak, rémálmok gyötrik őket. Segíthet egy éjjeli lámpa a kicsi kedvenc figurájával. A lényeg, hogy könnyen fel tudja kapcsolni, amikor felébred.

Mire van szüksége az ovisnak?

Túlságosan sok bútorra az ovisnak sincs szüksége. Lényeges tevékenységek a játék és a rajzolás, ehhez kellenek bútorok, valamint a kulcsfontosságú a tárolás.

Játék- és rajzsarok

Apró asztallal, székekkel és puha szőnyeggel szereljük fel a gyerekszoba egyik sarkát! Kerülhet ide akár babzsákfotel is. Ügyeljünk a világításra, a rajzhoz és a kézműveskedéshez ugyanis ez fontos.

Tárolóhelyek

Szülő és gyerek élete is egyszerűsödik, ha van hova elhelyezni az egyre sokasodó játék- és ruhamennyiséget. A színes, alacsony, akár dobozos tárolókba a gyerekek is könnyedén pakolnak. A magasabb szekrények pedig praktikusak a szülők számára, a ritkán használt ruháknak, sportszereknek.

Hogyan dekoráljuk a gyerekszobát?

Ahány gyerek, annyiféle szobában érzi jól magát. Válasszunk egy kellemes alapszínt a falra, utána pedig díszíthetjük matricával, de speciális festékkel létrehozhatunk mágneses vagy iskolai táblához hasonlító falrészletet.

A dekoráció további alapelemei a következők lehetnek, természetesen mesehősös, játékos megjelenéssel:

  • gyerekszőnyeg
  • függönyök
  • figurás lámpatestek
  • díszpárnák
  • falvédő

A dekorációk tárháza gyakorlatilag végtelen. Gondoljunk azonban arra, hogy gyermekünk ízlése az idő múlásával változik, így csak pár évig fog neki tetszeni az extra díszítés.

Összegezve: Az ovis kor kezdetén a gyerekszobát át kell rendezni, hogy az ovis szükségleteinek megfeleljen. Ez a gyakorlatban egy szuper ágyat, néhány új bútort, sok tárolóhelyet és kreatív dekorációt jelent. A cikkben kiemeltük a legfontosabbakat, hogy Te is könnyedén átrendezhesd a szobát!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top