Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Design > Hogyan újítható fel egy régi bútor?

Hogyan újítható fel egy régi bútor?

Nem szükséges minden alkalommal új bútort venni, hiszen manapság rendkívül egyszerűen, akár házilag is felújíthatunk egy-egy régi darabot. Vannak részek azonban, amikhez különleges eszközökre is szükségünk lehet, mint például heveder kárpitozáshoz, ám megéri beruházni egy ilyen kellékre. Sokrétűen felhasználható, ráadásul segítségével egyszerűbb a munka is. De vajon, hogyan újíthatunk fel egy régi darabot? Ebből a cikkből minden kiderül!

Fessük újra a kedvenc bútorunkat!

Nem érdemes persze fejjel nekimenni a falnak, még akkor sem, ha egy kisebb darabról is van szó. Mielőtt nekilátnánk a munkának, készítsük elő a terepet, hiszen nagy helyre lesz szükség ahhoz, hogy minden eszköz elférjen. Védjünk le mindent védőfóliával, majd vegyük elő az ecsetet és a többi kelléket. Valószínűleg szükség lesz csiszolóra is, amellyel előkészítjük a felületet.

A durvább változattal először csiszoljuk simává a bútort, így egységesítve az öreg darabot. Az alapozás után ismét térjünk vissza egy puhább verzióval, így biztosak lehetünk benne, hogy a festék teljesen befogja majd a régi fát. Ilyenkor valószínűleg nagy por is keletkezni fog a helyiségben, amitől mindenképpen tisztítsuk meg a bútort is. Persze manapság már kaphatóak olyan festékek is, amelyek nem igényelnek csiszolást, ám ezzel a művelettel sokkal szebb eredményeket érhetünk el.

Mindegy, hogy a festést mázoló ecsettel, esetleg hengerrel végezzük el, a lényeg, hogy a bútor stabil legyen. A festéssel érdemes belülről kifelé és alulról felfelé haladni, hogy egységes kinézetet kaphassunk. A második réteg után várjuk meg, hogy teljesen megszáradjon a felület, majd jöhet a lakkozás. A takarítást követően pedig már élvezhetjük is a házilag felújított bútorunkat. Hát nem csodálatos és egyszerű?

Kárpitozzuk újra a régi darabokat!

Ahhoz, hogy egy szék, egy fotel, egy kanapé, vagy éppen egy ágy teljesen új köntösben tündökölhessen, szükség lehet az anyag lecserélésére is. A heveder kárpitozáshoz megkönnyíti a tevékenységet, hiszen a kárpitosmunka egyik legfontosabb kiegészítőjéről van szó. A Galco webáruházában kapható termék sűrű szövésű, erős és a feszítésnek is jól ellenálló darab, amely könnyen varrható. Már csak a megfelelő anyagot kell megtalálnunk, hogy elvégezhessünk a cserét.

Egy kis kézügyességgel szinte bármit újjá lehet varázsolni, csak a képzeletünk szab határt annak, hogy milyenné is tesszük a kedvenc régi bútordarabunkat.

Összegezve: Bútorfelújításban gondolkodsz? Spórolni akarsz, nincs elég pénzed, vagy egyszerűen csak szereted a régi darabokat? Akkor érdemes elgondolkodni a felújításukon, amelyhez csak egy csiszolóra, némi alapozóra, festékre és lakkra, illetve ecsetre lesz szükséged. A heveder kárpitozáshoz pedig megkönnyíti a tevékenység ezen részét, hiszen segítségével egyszerűbb lesz újjá varázsolni a kanapét vagy a fotelt.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top