Ön itt van
Kezdőlap > Egyéb > Hogyan válasszunk medencét tavasszal?

Hogyan válasszunk medencét tavasszal?

Tavasszal, ahogy egyre többet süt a nap, kedvet kapunk a medence választáshoz. Elképzeljük, milyen jó lesz csobbanni egyet a következő hetekben és hónapokban, egészen késő őszig. Ha tavasszal telepítjük a medencét, akkor az adott évben a lehető legjobban ki tudjuk használni. A kérdés csak az, hogyan válasszunk medencét tavasszal? Cikkünk ehhez nyújt útmutatást.

Milyen medencét válasszunk tavasszal?

Tavasszal szerencsére még sok időnk van a medence kiválasztására és kialakítására. Mindazonáltal ekkor is lehet egyszerűbb és komplexebb megoldásokat választani.

Felfújható medence

Ilyen típust általában akkor választunk, mikor idő- vagy pénzhiányban szenvedünk, vagy csak rövidtávú megoldást szeretnénk. Sokféle színben és méretben kaphatók. Sajnos ezek kevésbé strapabírók, csak rövidtávra tervezhetünk velük.

Puhafalú medence

A puhafalú medence kicsivel komolyabb a felfújhatónál. Ezeket is könnyedén össze lehet rakni szakértelem nélkül. Télen szét kell szedni, fagymentes helyen tárolni az ilyen medencét.

Fémvázas medence

A következő lépcsőfok a fémvázat szerkezet. Vízszűrő és tisztítóberendezésre itt már szükség van. Sajnos ezt is szét kell szedni télre.

Ásott medence

Tavasszal még nem késő ásott medencében gondolkodni. Előnyei a következők:

  • tartós befektetés
  • strapabíró
  • esztétikus
  • úszásra is alkalmas
  • növeli házunk értékét

Félig ásott medence

A különféle típusok keveréke, amikor félig földben van, félig pedig föld felett a medence. Ha nehéz ásni, egyenetlen a talaj, így más típusú medence nem jöhet szóba, akkor ez tökéletes megoldás.

Medence építés tavasszal

A medence tudnivalók legnagyobb része az épített medencékhez kapcsolódik. Tavasszal, a fagyok elmúltával ennek még éppen van időnk nekilátni. A legtöbb esetben szakember kell, de vannak félkészen megvásárolható típusok is.

Ipari típus

Ez a kategória előre elkészített elemekből, blokkokból áll. Olyan szempontból praktikus, hogy nem kell bajlódnunk a kialakításával. Beszélhetünk öntött vagy lemezes típusokról ebben a kategóriában.

Helyben épített típus

A helyszínen épített medence lehet betonból, melyet kőműves készít el. Léteznek műkőből létrehozott medencék is.

Összegzés: Tavasszal sokan elhatározzák, hogy medencét telepítenek. Sokféle medence közül választhatunk, egyszerűbb és bonyolultabb megoldások léteznek. Tavasszal érdemes belevágni az épített medence telepítésébe, hiszen még időben vagyunk. Ezek tartósabb medencék, így hosszan élvezhetjük előnyeiket.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top