Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Lakberendezési tippek a szürke színhez

Lakberendezési tippek a szürke színhez

Bármennyire is rajongunk az élénk színekért, a harmónia érdekében otthonunkban semlegesebb árnyalatokra is szükség van. Ilyenkor kapóra jön a szürke szín, melynek igenis fontos szerepe van a lakberendezésben. Kiválóan képes kiemelni más színeket, s így megfelelően kombinálva letisztult, egyensúlyi állapotot érhetünk el vele. Vegyük szemügyre a szürkével kapcsolatos legfontosabb lakberendezési tippeket, melyeket mostantól Te is alkalmazhatsz otthonodban!

Mely színekkel kombináljuk a szürkét?

A szürke önmagában nem mindig érvényesül. Persze egy kizárólag szürke árnyalatokat felvonultató helyiség is lehet izgalmas és ízléses, mégis általában több – kevesebb élénk szín is kerül a szürke mellé. De melyek mutatnak a legjobban a szürkével? Kiemelünk néhány variációt, a teljesség igénye nélkül.

Komolyság kékkel

A szürke mind a vízkék, mind a sötétebb kék árnyalatokhoz kiválóan passzol. Fürdőszobához, de akár egy férfiasabb, komolyabb nappalihoz is nyerő ez választás.

Divatosan sárgával vagy lilával

Az elmúlt években mind a citromsárga, mind a lila nagyot lépett előre a lakberendezésben. Ezeket a harsány színeket tökéletesen kiegyensúlyozza egy szürke alap: így divatos, dizájnos, modern hatást keltenek akár a nappaliban, akár a hálószobában. A bátrak mindhárom színt együtt is kipróbálhatják.

Rózsaszín és piros a nőiességért

Ha inkább női lélekhez közelednénk a lakberendezésben, akkor a szürkét párosíthatjuk rózsaszínnel vagy pirossal. A rózsaszín eleganciát, bájt és kifinomult atmoszférát teremt a szürkével. Ha viszont pirossal használjuk a szürkét, játékos, egyedi és akár érzéki tér is létrehozható. Hálószobába és konyhába is megfelelnek ezek a kombinációk.

Barna és a természetesség

A barna elsősorban akkor működik jól a szürkével, ha természetes anyagból (pl. fából vagy bambuszból) készült tárgyakról van szó. Így megteremthetjük például az igazi skandináv életérzést otthonunk bármely helyiségében.

Lakberendezés szürkével

Ha ráébredtél, milyen nagyszerű funkciót tölt be a szürke a lakberendezésben, akkor itt az ideje alkalmazni otthonodban. Mégis hol érdemes használnunk a szürke színt? Mutatunk néhány tippet!

Falak

Biztosan nem a szürke jut eszünkbe elsőként, ha a falak színét választanánk ki. Pedig kiváló alapszíne lehet egy fehér nyílászárókkal és élénkebb színű bútorokkal felszerelt szobának. Ha pedig a fent említett természetes hatásra törekszünk, a szürke falak tökéletesen mutatnak a fa vagy fahatású padlóburkolattal. Szolid mintával ellátva szürke fal kerülhet vintage stílusú szobába is.

Bútorok

Valójában bármilyen bútort megvásárolhatunk a szürke árnyalataiban. A természetes hatásútól az antikolt bútoron át a modern, akár fémes hatású darabokig bármit megtalálunk szürkében. Ha nem szeretnénk beruházni, akkor régi, kopott bútorainkat is átfesthetjük szürkére.

Textíliák, szövetek

Hihetetlenül széles a szürke színű szőnyegek, kárpitok, függönyök, díszpárnák, ágytakarók és egyéb kiegészítők választéka. Ha a szoba domináns bútorai egyébként élénk színűek, akkor érdemes ilyen kiegészítőket szürke színben vásárolni.

Összegzés: A szürke szín sokoldalúan használható a lakberendezésben. Eleganciát és harmóniát teremt, azáltal, hogy kiegyensúlyozza és kiemeli a vele párosított színeket. Többféle más árnyalattal használható. A szürke bútorok és kiegészítők rengeteg különféle stílushoz illenek, így megérik a befektetést.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top