Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Házak > Magán szálláshelyet üzemeltetsz? Már csak 3 hónapod maradt!

Magán szálláshelyet üzemeltetsz? Már csak 3 hónapod maradt!

A 2020-as év igen nagyfordulatot hozott gyakorlatilag minden téren, de szerencsére nem csak negatívumokat említhetünk e listán. A turizmus bár visszaesett, de idehaza sokan éltek a belföldi nyaralás lehetőségével. Ezt a trendet segítendő több pályázat is meghirdetésre került a szálláshelyek, valamint turisztikai vállalkozások számára. A sikeres pályázat azonban nem minden, hiszen azok lezárásig sok dolgot szem előtt kell tartani. Amennyiben például magán szálláshelyet üzemeltetünk, akkor már csak 3 hónapunk marad a lezárásra, ha a Kisfaludy programban pályáztunk.

Magány- és egyéb szálláshely fejlesztése pályázattal

Az idei év lehetőséget teremtett a magánszálláshelyek, valamint egyéb szálláshelyek számára is, hogy fejleszthessék ingatlanjaikat és ezzel akár a szolgáltatási profiljukat is fejleszthessék. Erre kiváló opciót nyújtott a Kisfaludy program keretében meghirdetett TFC-M-1.1.2.-2020 azonosító pályázati forrás.

TFC-M-1.1.2.-2020 pályázat célja

A Kisfaludy program ezen forrásának nem titkolt célja volt, hogy a magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelésére, a szálláshely működéséből származó árbevétel által a profitabilitás és a fenntarthatóság növeléséra plusz tőkét biztosítson. Ez a forrás tehát az alábbi célokra vált felhasználhatóvá:

  • szolgáltatási színvonal emelés,

  • üzemeltetési hatékonyság javítása (energetikai beruházások/szolgáltatások megvalósítása),

  • a vendégek és a vendégéjszakák számának növelése,

  • szolgáltatók folyamatosságának biztosítása,

  • munkahely teremtés, meglévő munkaerő megtartása.

TFC-M-1.1.2.-2020 elszámolható költségei

A pályázat keretein belül több fejlesztési törekvés költsége is elszámolható vált, mint a:

  • építési költségek

  • eszközbeszerzési költségek.

Építési költségeken belül a már meglévő szálláshelyek belsőépítészeti, valamint a tematikus szolgáltatásfejlesztési tevékenységhez kapcsolódó átalakítási, felújítási, építési költségek esnek az elszámolható kategóriába. Ezen felül még a szálláshely használatához közvetlenül kapcsolódó, telekhatáron belüli infrastrukturális fejlesztések kialakításának építési költsége (pl. parkoló; kertrendezés, játszótér, pihenőterek kialakítása, járda stb.) is elszámolhatók a pályázatban.

A szálláshelyek számára nagy könnyítés, hogy az eszközbeszerzések költségei (20.000,-Ft egyedi nettó értéktől) is elszámolhatók, így a fejlesztéséhez kapcsolódó eszközbeszerzési költségek (bútorozás, egyéb berendezések és eszközök, konyhatechnológia és egyéb eszközök), valamint a akadálymentesítéshez kapcsolódó eszközök beszerzésének költségei is elszámolhatók.

Ennek köszönhetően bármely szálláshely könnyedén kivitelezhet egy jacuzzi vásárlást a Kisfaludy programon belül, de wellness szolgáltatások feltételei is megvalósíthatók.

TFC-M-1.1.2.-2020 befejezési határidő

Azon szerencsés szálláshelyek, amelyek éltek a lehetőséggel és leadták támogatási igényüket 2020. június 4 és július 15 között ls támogatói okiratban el is nyerték a pályázott összeget, azoknak a beruházás megvalósulásán túl érdemes figyelni a pályázat befejezési határidejére is, amely egészen pontosan: 2020.12.31. Ezt a dátumot minden pályázónak érdemes észen tartania, a sikeres elszámolás érdekében.

A projekt akkor tekinthető fizikailag befejezettnek, ha a támogatott tevékenység támogatói okiratban meghatározottak szerint teljesült és a támogatásból létrehozott beruházás vagy beszerzett eszköz aktiválásra került. A projekt fizikai befejezésének a beruházás, illetve a projekttevékenység fizikai teljesítésének utolsó napja minősül.

A záró beszámoló benyújtásának végső határideje a projekt fizikai befejezését (az utolsó projekttevékenység fizikai teljesítése) követő 90. nap.

Összegezve:

A Kisfaludy program tehát komoly lehetőséget adott a magán- és egyébszálláshelyek számára a fejlesztésre, de nem szabad elfejteni, hogy a pályázat elnyerésén túl az elszámolás egyéb kritériumaira is érdemes figyelni.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top