Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Belsőépítészet > Melyik fázisnál vonjuk be a belsőépítészt a tervezésbe?

Melyik fázisnál vonjuk be a belsőépítészt a tervezésbe?

Ha újépítésű vagy felújítás előtt álló lakásba (házba) fogsz költözni, akkor a válaszom egészen röviden: már a legelején. A legjobb akkor, amikor a kivitelezés még el sem kezdődött. Miért is fontos ez?

Először is nézzük meg, miben segít neked egy belsőépítész.

Az építész, aki megtervezte a házat, egy átlagos megrendelőre szabta a helyiségeket. Egy belsőépítész azonban teljes mértékben a te igényeid szerint alakítja ki a belső tereket. Odafigyel a részletekre és figyelembe veszi a kívánságaidat: ha régóta álmodozol róla, hogy legyen egy kis dolgozókuckód, egy sarok a dobcuccodnak, egy walk-in zuhany a fürdőben vagy egy jókora kamra, akkor a belsőépítész segít neked ezeket a legpraktikusabban megoldani. Közben, a tökéletes helykihasználás érdekében, valószínűleg odébb kerül néhány ajtó és egy-egy fal is. Ám ha már zajlik az építkezés, akkor bizony a falak maradnak, és az ideális helyett csak kompromisszumos megoldások születnek.

Ha a belsőépítész már a tervezés elején bekapcsolódik a munkába, akkor biztos lehetsz benne, hogy minden helyiség jól használható lesz: a konyhában minden kézre áll majd, a gardróbba befér az összes ruha, a folyosón elfértek egymás mellett és kényelmesen tudtok készülődni a fürdőszobában. Az étkezőben az asztal fölött lóg majd a lámpa, nem az egyik vendég feje fölött, és minden a ti kényelmeteket szolgálja majd.

Egy belsőépítész azért dolgozik, hogy te tökéletesen jól érezd magad az otthonodban. A térszervezés és a funkciók kialakításán túl ezért abban is segítséget kapsz tőle, hogy milyen bútorokat, burkolatokat, kiegészítőket válassz. A belsőépítész a lakáson belül kialakított harmóniára törekszik majd, mindezt úgy, hogy a te ízlésedet tükrözze a lakás.

Ez azonban a gyakorlatban csak akkor működik, ha elég időt szánunk a tervezésre. A belsőépítésznek meg kell ismernie a szokásaitokat, alaposan át kell beszélnetek a felmerülő kérdéseket és ötleteket, végül pedig papírra kell vetnie az elképzeléseket. Tehát a legfontosabb: sosincs olyan, hogy túl korán 😀

Lévai Magdolna – Montázs belsőépítészet

https://montazsblog.wordpress.com/

Lippai Zsolt
Lippai Zsolt
Az ingatlanszakmában dolgozom 1998-óta. Vállalkozásom fő tevékenysége az ingatlan értékbecslés. Mellette épületfelméréssel és energetikai tanúsítással is foglalkozom. Szlogenem: "Ingatlanos szolgáltatások más megközelítésben"
https://grandeingatlan.hu

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top