Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Milyen tárolókat szerezzünk be a gardróbba?

Milyen tárolókat szerezzünk be a gardróbba?

Biztosan mindenki találkozott már a lakberendezéssel kapcsolatos oldalakon a gardrób rendszerezés fogalmával. A ruhákra és kiegészítőkre minden nap szükség van, így kicsit sem előnyös, ha azokat átláthatatlanul és nem túl praktikus módon tároljuk. Mégis alig akad olyan otthon, ahol a megfelelő tárolás ne okozna fejtörést, legyen szó a felsőkről vagy éppen az olyan apróságokról, mint az ékszerek. Vajon miben érdemes gondolkodni a rendszerezés során? Cikkünkből kiderül!  

Gardróbszoba vagy szekrény? 

Nem mindegy, hogy rendelkezésre áll egy külön szoba a ruháknak, vagy csak egy szekrényt sikerült bezsúfolni az amúgy is kicsi hálószobába. A családi házakban még jobban megoldható, hogy egy külön helyiséget alakítsunk ki ebből a célból, ám egy lakásban ez közel sem ilyen egyszerű. Utóbbi esetében általában 1-2 nagyobb beépített szekrény válik a ruhák állandó lakóhelyévé.  

Akasztós megoldások 

A kényesebb és állandóan vasalni szükséges darabok esetében elengedhetetlen, hogy valamilyen akasztós megoldás is helyet kapjon. Manapság már egyre több üzletben kaphatóak lábakkal ellátott vázak is, amiket csak beállítunk a szoba egyik sarkába és rápakoljuk a szövetkabátot, a selyemszoknyát vagy a nagyobb kardigánt. Ezek egy része amúgy is nagy helyet foglalna a komódban vagy a polcokon, így helytakarékosabb is felakasztani őket valahova. Az említett tárolók pár ezer forintba kerülnek, de nagyban megkönnyítheti az életünket, ha kis lakással rendelkezünk. Nagy előnyük, hogy könnyedén áthelyezhetőek, így, amennyiben útban lennének, csak meg kell őket egy kicsit tolni.  

Polcos tárolók 

A magyarok számára nagyon kényes pont, hogy a polcok általában 40 centi magasak és 60 szélesek, ezek pakolás szempontjából nem túl kényelmes méretek. Ezeket különféle kiegészítők nélkül szinte lehetetlen használatba venni. Éppen ezért szükséges beszerezni pár függeszthető polcot, kosarat, dobozt, amibe könnyebben tárolhatjuk a ruhákat és a kiegészítőket. Előnye, hogy jóval áttekinthetőbb, hátránya azonban, hogy a szükséges felsőket és nadrágokat nehezebben tudjuk előkapni a reggeli készülődés során.  

Fiókos változatok 

Minden esetben szükség lesz fiókokra is, hiszen az alsóneműket, egyéb fehérneműket, öveket, zoknikat nem ár külön tárolni. Ha nem szeretnénk állandóan keresgetni őket, akkor mindegyiknek tartsunk fent egy-egy kisebb fiókot. Jó megoldás az ékszerek elrejtésére is, így biztosan nem vesznek majd el. Számos elegáns ékszertartót találhatunk a boltok polcain, amelyek remekül beleillenek egy komód fiókjába. Sokkal rendszerezettebb és átláthatóbb a felhozatal, ráadásul kisebb eséllyel tűnnek el az egyes részek. A webshopokban, ahol akár több száz eljegyzési gyűrű közül válogathatsz, számos praktikus tárolót is beszerezhetsz.  

Összegezve 

Reméljük, hogy az alábbi cikkünkben találtál pár hasznos ötletet, amivel rendszerezettebbé teheted a gardróbodat. Semmi esetre se feledkezz meg a polcos, a fiókos tárolókról és persze az akasztós tartókról sem. Ezek mindegyike segíteni fog, hogy a ruháidat és a kiegészítőidet is folyamatosan átláthasd.  

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top