Ön itt van
Kezdőlap > Szolgáltatások > Lakberendezés > Minden, amire egy új konyhában szükség van

Minden, amire egy új konyhában szükség van

A gyerekek elköltöztek? Új lakásba pakolnánk át? Már meg is történt, csak be kell rendezni az egyes helyiségeket? Fontolóra kell venni azonban, hogy mire is van szükség a leendő konyhánkba. Van pár alapvető eszköz és kiegészítő, amely elengedhetetlen egy jól felszerelt főzősarokban. Vajon mik ezek a kellékek? Ebből a cikkből minden kiderül!

Konyhai kiegészítők új konyhába

Egy jól felszerelt konyhába számos eszközre szükség lehet. Legyen szó késről, hámozóról, vajazóról, vágódeszkáról, vagy éppen dekorációs kellékekről, ezek mindegyike elengedhetetlen, hogy stílusos és használható helyiségben süthessünk, főzhessünk.

Vágó eszközök

Az első és legfontosabbak között szerepelnek a jó minőségű vágóeszközök. Ilyen például egy kés, egy olló, illetve hámozó. Ezek nélkül szinte lehetetlen a gyümölcsök, a zöldségek és a húsok szeletelése, hiszen mindezekhez kelleni fog valamilyen erős szerszám. Enélkül csak marcangoljuk az egyes alapanyagokat, amely az étel ízének sem tesz jót. Mindenképpen szerezzünk be egy márkás séfkést, egy japán típusú változatot, de kelleni fog egy kenőkés is.

Vágódeszka

Sokan feleslegesnek tartják a vágódeszkát, ám a pult és a felület megvédéséhez mindenképpen elengedhetetlen, hogy legyen egy olyan fából vagy műanyagból készült darabunk, amelyet bármikor előkaphatunk. Nem muszáj nagy helyet igénylő hatalmas változatot rendelni, választhatunk hajlítható deszkát is, amely könnyedén elfér a fiók mélyén is. Fontos, hogy a húsok és halak szeletelését követően jól tisztítsuk meg őket. A legegyszerűbb megoldás a forró víz és a fertőtlenítő, majd hagyjuk szabadon megszáradni az adott terméket. Választhatunk továbbá ecetes megoldást is, ám ebben az esetben fontos a megfelelő öblítés.

Kisebb eszközök

A kisebb eszközök közé sorolandó a konzervnyitó, a dugóhúzó, a habverő, de még a kézi reszelő is. Míg a nyitó segítségünkre lehet a különböző konzerves termékek felbontásában, addig a dugóhúzó az esti borozások támogatója lehet. A habverő elengedhetetlen a sütemények készítése során, a kézi reszelőn pedig szinte bármit felapríthatunk, legyen szó fokhagymáról, vagy éppen sajtról.

Dekorációs kellékek

Szót kell ejtenünk a dekorációs kellékekről is, hiszen ezek nélkül nem lesz hangulatos és felszerelt konyhánk. Szóba jöhetnek az egyedi fényképes bögrék, a virágos kiegészítők, a vázák, a tálcák, vagy éppen a színes és mintás asztalterítők. Ezek segítségével sokkal könnyebben alakíthatjuk ki a megfelelő stílust, dobhatjuk fel az ünnepi asztalt.

Összegezve: Egy új konyhába nem csak bútorokra, szekrényre, elektronikai eszközökre van szükség, hanem pár apróságra is. Fontos, hogy mindenképpen szerezzünk be jó minőségű márkás kést, hámozókat, reszelőt, konzervnyitót, vagy éppen egy vágódeszkát. Nem szabad megfeledkezni a dekorációs kellékekről sem, mint az egyedi fényképes bögre, vagy éppen egy szép színes váza. Ezek mindegyike sokat dobhat a helyiség hangulatán.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top