Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Minden, amire szükség van a nyári kertben

Minden, amire szükség van a nyári kertben

Ha nyár, akkor irány a szabadba, a napsütésbe és a természetbe. Természetesen lehet ez az erdő vagy mező is, ám sok esetben csak a kertbe vágyunk ki. Ide viszont szükség lehet pár kiegészítőre a forró napok alkalmával. Választhatunk például egy Gardena öntözőrendszert is, amellyel felfrissíthetjük a terepet. De mi kellhet még? Ebből a cikkből minden kiderül!  

Nyári kert 

Nincs is jobb érzés a világon, mint kilépve a házból azonnal a zöld övezetbe kerülni. Más kérdés azonban, hogyan is maradhat a gyep és a növények egész nyáron friss és üde. Sokan azért is kedvelik a füvet, mert nem kell állandóan gondozni, strapabíró, mégis természetes. Bár azt szeretnénk, hogy lassan nőjön, mindig buja és zöld legyen, ne is kelljen állandóan nyírni, ez nem egészen így van. Ezeknek az elvásároknak nem könnyű megfelelni. Ahhoz, hogy mindig szép legyen a gyep, az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni: 

  • Szellőztessük a gyepet folyamatosan, hiszen, ha túlságosan tömör, akkor nem tudja jól hasznosítani a tápanyagokat és könnyen kiszáradhat és tönkre is mehet.  
  • Nem érdemes folyamatosan öntözni, azonban mikor sor kerül rá, érdemes jó nagy adag vizet adni neki. A Gardena öntözőrendszer ára szerencsére igen kedvező, így akár kis terület esetén is érdemes beszerezni egyet.  
  • Használjunk éles fűnyírót, így nem barnul be hamar a fű teteje.  
  • Sose álljunk neki nyírni, amikor éppen vizes a talaj. 

Mi kellhet még a nyári kertbe? 

Nemcsak szép gyepre, hanem virágokra és kerti bútorokra is szükség van a forró hónapokban. Ez az időszak tökéletes arra, hogy ültessünk még pár virágot, ami egész nyáron színesen pompázhat. Ezekkel pillanatok alatt vidámsággal tölthetjük meg az udvart, hiszen nemcsak hasznosak, de még jól is mutatnak.  

Érdemes beszerezni továbbá pár kerti bútort is, ahol a hosszú munkák után megpihenhetünk. Egy függőágy, illetve egy kényelmes hintaágy is jó választás lehet. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ezeket gondozni is kell. Fa darabok esetén ápolásra is szükség van, így az elgyengült elemeket, csavarokat és szögeket sem árt néha lecserélni. Nézzük át, mielőtt kirakjuk őket a kertbe! 

Összegezve 

Te is vágysz egy harmonikus otthonra, ahol kilépve az ajtón egy csodálatos kertben találod magad? Bízunk benne, hogy ezekkel a tippekkel segítettünk, hogy egy kellemes kertet alakíthass ki magadnak. Ne felejts el beszerezni egy öntözőrendszert, kényelmes kinti bútorokat, vagy éppen egy függőágyat, ahol bármikor elidőzhetsz.  

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top