Ön itt van
Kezdőlap > Egyéb > Mivel dobjuk fel az udvart gyermekek számára?

Mivel dobjuk fel az udvart gyermekek számára?

Itt a tavasz, amikor mi magunk és persze a gyerkőcök is egyre több időt töltünk a szabadban. A felnőttek sok mindennel el tudják magukat foglalni, hiszen olvashatunk könyvet, vagy akár kertészkedhetünk. Ahhoz azonban, hogy a lurkókat is lefoglaljuk, szükségünk van pár foglalkoztatóra. Ez lehet homokozó, vagy hinták gyerekeknek egyaránt.

De vajon mivel dobhatjuk fel az udvart a számukra? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mire érdemes odafigyelni a kert tervezése során?

Az udvaron rendszerint sok időt töltünk, ám például a hidegebb időszakban sokszor elhanyagoljuk. Egy kert esetén fontos, hogy minden évszakban élvezhető legyen, hiszen a lurkókkal hideg időben is kint kell lenni egy kicsit a friss levegőn. Egy jó kert nemcsak a forróságban élvezhető, hanem a téli hónapokban is. Érdemes beszerezni egy pergolát, kialakítani egy fedett részt, ez segít, hogy decemberben is tölthessünk egy kis időt az udvaron.

Játékok gyerekeknek

A gyermekeknek térre van szükségük, így hiába alakítottuk ki úgy a teret, hogy télen is használható legyen, ha egyszerűen nem áll rendelkezésünkre elegendő hely. Ha azonban ez megvan, akkor jöhetnek a kiegészítők. De vajon milyeneket válasszunk?

Játszóház

Ha belegondolunk, mi magunk is szerettünk kint játszani. Legyen szó egy mászókáról, esetleg hintáról, vagy egy kombinált változatról. Mindegy, hogy mit engedhettek meg maguknak a szüleink, mindig volt lehetőségünk az udvaron rohangálni. Egy játszóház például remek kikapcsolódást nyújt kicsik és nagyok számára egyaránt. Erre szerelhetünk csúszdát, esetleg egy erős kötélből készült mászókát egyaránt. A hinták gyerekeknek is csodás meglepetések lehetnek, hiszen bölcsis kortól egészen iskolás korig imádják használni.

Homokozó

Ki ne szeretne homokozóban építkezni, esetleg főzni valami finomat? Persze minden a gyerkőc életkorától függ, de szerencsére ezzel a játékkal sokáig elidőznek. Homokozót szinte bárhol be lehet szerezni, így nem okoz gondot a vásárlás. A legjobb a műanyag, esetleg a fából készült változat, hiszen ezek jól bírják az időjárási viszontagságokat. Az alakja lehet kerek, esetleg szögletes, ez már csak tőlünk függ. Kiegészítőnek rendeljük pár vödröt, lapátot, esetleg egyéb eszközt, amivel a gyerekek játszani tudnak. Nem rossz megoldás azonban az sem, hogyha fedeles verziót vásárlunk, amelyet távollétünkben lezárunk. Így se kóbor kutya, se macska, se egyéb állat nem megy bele és piszkít oda. A fertőzések ugyanis veszélyesek lehetnek.

Összegezve: Egy családi ház udvarának kialakítása esetén fontos figyelmet szentelni a gyermekek lehetőségeire is. A lurkók ugyanis biztosan szeretnének majd kint is játszani, nemcsak nyáron, hanem akár a téli hónapokban is. Így mindenképpen tervezzünk négy évszakos kertet, illetve legyen elegendő hely például a homokozónak. A hinták gyermekeknek is jó kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top