Ön itt van
Kezdőlap > Egyéb > Négy tipp, hogyan rendezd be egy egyetemista szobáját vagy lakását

Négy tipp, hogyan rendezd be egy egyetemista szobáját vagy lakását

Egyetemisták folyamatosan voltak és lesznek is, így mindig aktuális a kérdés, hogyan rendezzük be egy tanuló szobáját. A lakások a kis méretük miatt sok fejtörést okozhatnak, hiszen alig van hely a különböző tárgyak elhelyezésére. De vajon milyen praktikák vannak, hogy minden helyet kihasználhassunk?

Ebben a cikkben megosztunk veletek pár tippet, hogyan teheted otthonossá és praktikussá egy egyetemista szobáját.

A kis helyek kihasználása

Egy friss egyetemista számára nem könnyű megválni a régi és megszokott kényelmet biztosító otthontól. Egy új helyet kell kialakítani, ahova jó hazamenni, csak így érezheti jól magát a bőrében és a lakhelyén egyaránt. A kis szobáknak több funkciónak is meg kell felelniük, hiszen el kell férnie egy ágynak, több tárolóbútornak, íróasztalnak, esetleg tévének és egy számítógépnek is. Ahhoz azonban, hogy ne tűnjön a hely túl zsúfoltnak, néhány dolgot érdemes figyelembe venni.

Élettér kialakítása

A cél egy olyan élettér kialakítása és megalkotása, amely kifejezi a fiatalságot és egy új érzést kelt az egyetemistában. Az eredmény jó, ha egy modern és stílusos otthon, amelybe bármikor szívesen hazatér. A falak esetében jó, ha semleges színeket használunk, így jól mutatnak majd a különböző bútorok és díszek egyaránt. A meleg hangulatot a fa különböző árnyalataival biztosíthatjuk a számukra.

Tároló helységek

Fontos, hogy mindenképpen rendelkezzen elég tárolóval. Ez lehet bútor, doboz vagy éppen egy íróasztal, ahol elhelyezheti a számítógépét vagy a notebookját. Az ehhez szükséges kiegészítőket pedig megvásárolhatjuk számára például egy laptop töltő webáruházban is. A szobából tovább menve fontos, hogy legyen egy leválasztott helye, ahova a ruhákat is elhelyezheti. Ha a szekrényben már nincs elegendő hely, érdemes tovább is terjeszkedni. Szóba jöhet az ágyneműtartós ágy, vagy ez alá elhelyezhetünk további tároló dobozokat is. A ritkán használt dolgokat pedig behelyezhetjük ide, így nem lesznek útban, de mégis kéznél vannak, ha szükség lesz rájuk.

Konyhai tárolás

A konyha kialakítása már más tészta, bár itt is fontosak a tároló helyek. Célszerű néhány jó minőségű dobozt beszerezni, amely segítheti a mindennapokat. Ezekből nem érdemes nagyon sokat beszerezni, hiszen a lakásokban elég kevés hely áll majd rendelkezésre. Inkább legyen mindenből egy, de az prémium minőségű.

Összegezve: Egy egyetemista esetében mindig fejtörést okoz, ha elköltözik és egy új életteret kell kialakítani számára. Fontos, hogy ezen a helyen is meglegyen az otthon érzése, hiszen az elválás rendkívül nehéz. Szükség lesz egy jó ágyra, amely alá dobozokat helyezhetünk el, így biztosítva számára több tároló helyet. Emellé beszerezhetünk egy íróasztalt, ahol a számítógépet vagy a laptopot használva tanulni is tud.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top