Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Négy trükk a teraszon dolgozáshoz

Négy trükk a teraszon dolgozáshoz

Eljött a tavasz, hamarosan itt a nyár, így egyre több lehetőségünk van a kinti munkára. Na nem feltétlenül a kertészkedésre gondoltunk, hanem inkább a teraszon való tevékenységekre. Ebben a cikkben mutatunk pár olyan trükköt, amellyel élmény lesz az erkélyen való számítógépezés.

Trükkök a teraszon dolgozáshoz

Itt a jóidő, tehát jöhet a kertben vagy éppen a teraszon való munkálkodás. Mivel az elmúlt egy évben amúgy is sokan dolgoznak home officeban, így muszáj egy kis környezetváltozás. Sajnos sok esetben viszont nehézséget okoz a napsütés és a hőség. Azonban van pár olyan trükk, amely segítségünkre lehet.

Nem látjuk a laptop képernyőjét?

Aki ült már ki az erkélyre dolgozni, az pontosan tisztában van azzal, hogy milyen nehéz is látni a laptop képernyőjét. A szikrázó napsütésnek biztosan örülünk, ám annak kevésbé, hogy emiatt folyamatosan hunyorognunk kell. Akinek van kertje és egy árnyékos fája, annak megoldás lehet annak tövébe leheveredni. De vajon mi a helyzet azokkal, akiknek semmilyen bokra vagy növénye, amely árnyékot adhat?

Érdekes megoldás lehet, de remek szolgálatot tehet egy kartondoboz, amellyel körbe vonjuk a számítógépet. A nyitott változatot úgy helyezzük el, hogy a billentyűzethez még kényelmesen hozzáférhessünk. A gép szellőztetésére pedig lyukasszuk ki egy kicsit a dobozt, így nem forrósodik fel. Így nyugodtan élvezhetjük a napsütést, miközben dolgozunk.

Dolgozóasztal kialakítása

Ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk dolgozni, elengedhetetlen egy praktikus munkaasztal. Ezen bőven elfér a laptop és az ehhez tartozó eszközök. A laptop külső akkumulátor ára például rendkívül kedvező, amellyel ráadásul jóval több ideig tudunk kint tevékenykedni. Sok esetben gondot okozhat a notebook gyenge akksija, ennek segítségével azonban megoldódnak a problémáink. Amennyiben kis helyünk van csak az erkélyen, gondolkodhatunk lenyithatós asztalban is, erre is bőven rátehetjük az eszközöket.

Kényelmes ülőalkalmatosság

A munkavégzéshez elengedhetetlen egy kényelmes és minőségi szék. Ahhoz, hogy a hátunk sokáig bírja a strapát, nem muszáj kivinni a benti irodai széket a balkonra. Megoldás lehet például egy fitnesszlabda is, amely támogatja a derekat és tartja gerincet.

Hogyan kezeljük a zajokat?

Sok esetben sajnos a forgalmas utak és a szomszéd is zavaró lehet. Pedig, ha belegondolunk, az irodában sem volt teljes a csend. Mit tudunk tenni azonban ebben az esetben? Nézzünk körbe a fülhallgatók között, amelyek zajszűrővel rendelkeznek, így nemcsak az utca zaját tudjuk kizárni, de még zenét is tudunk hallgatni.

Összegezve: Az utóbbi időben egyre többen kényszerülnek home officera, azonban ebben az esetben is muszáj néha egy kis környezetváltozás. A teraszon való munkálkodáshoz elengedhetelen egy kisebb asztal, amire ráférnek az eszközeink, de kelleni fog egy kényelmes szék és egy zajszűrő fülhallgató. Ahhoz, hogy sokáig dolgozhassunk odakint, nézzük meg a laptop külső akkumulátor árát, amely segítségünkre lehet a hosszas tevékenységhez.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top