Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Öt csodaszép kiegészítő konyhába

Öt csodaszép kiegészítő konyhába

A konyha nemcsak a sütés és főzés színhelye, hanem a közös családi együttlétek és emlékeké is egyaránt. Egy hangulatos és egyedi tér megalkotásához azonban szükség lesz néhány kiegészítőre, amellyel feldobhatjuk a teret. De vajon mi lehet segítségünkre? Ebből a cikkből minden kiderül!

Egyedi és praktikus kiegészítők konyhába

Egy konyha az otthon lelke is lehet, hiszen rengeteg időt töltünk ebben a helyiségben. Itt indítjuk a napot és egy kiadós étkezéssel általában itt is fejezzük be. Éppen ezért jó szolgálatot tehet egy olyan helyiség kialakítása, ahol szívesen töltünk időt. De vajon milyen egyedi kellékekkel dobhatjuk fel?

Fali rendszerezők és falsín akasztókkal

Egy fali rendszerező önmagában nem egy izgalmas kiegészítő a konyhába, ám ha arra csodaszép dolgokat pakolunk, akkor máris egyedivé varázsolhatjuk a helyiséget. Legyen szó humoros bögrékről, színes merőkékről, vagy éppen akasztható virágtartóról, szinte bármivel feldobhatjuk a teret. Ezek segítségével egy unalmas fehér konyhából is vidám teret varázsolhatunk.

Tavaszi virágok

A színes tavaszi növények szinte bárhol remekül mutathatnak. Amennyiben nincs lehetőség akár egy csokor nárciszt, egy kis tulipánt, vagy éppen jácintot beszerezni, dönthetünk saját készítésű változatok mellett is. Érdemes körbe nézni a virágkötészeti webáruházakban, ahol számos kiegészítő közül választhatjuk ki azokat a kellékeket, amelyekből házilag készíthetünk egyedi díszeket.

Bortároló

Mondhatnánk, hogy egy sima bortároló szintén unalmas kelléke lehet egy konyhának, ám közel sem így van. Jól összeválogatott palackokkal bármely falfelületre igazán szép összhangot varázsolhatunk. Ez egy remek kiegészítő nemcsak üvegek, hanem borospoharak tárolására egyaránt, amely nagyon jól mutat például az étkezőasztalhoz közeli sarokban.

Vintage konyhai kellékek

A vintage helyiség elengedhetetlen részét képezik a porcelán és kerámia tányérok, poharak, illetve teáscsészék egyaránt. Szóba jöhetnek a különböző antikolt eszközök, vagy akár a virágmintás leveses tányérok is, hiszen ezek mindegyike emlékezetes hangulatot teremt a konyhába.

Fűszertartók

Biztos, hogy minden háztartásban találhatóak fűszerek, amelyek jobb esetben vannak csak valamilyen tárolóban elhelyezve. Általában csak a fiókba dobáljuk a félig elhasznált zacskókat, majd minden alkalommal veszünk még egy kis bazsalikomot vagy oregánót, mert emlékeink szerint elfogyott. Egy igényes fűszertartóval azonban sokat segíthetünk magunkon, ráadásul fel is dobhatjuk vele a helyiséget. Jöhetnek a forgatható változatok, de tehetjük őket szimpla polcra is. A lényeg, hogy egységes legyen, illetve mindenképpen tegyünk rájuk feliratot, hogy egy hónap múlva is tudjuk, mit is tettünk az adott üvegbe.

Összegezve: A konyha tehát egy olyan hely az otthonunkban, ahol szinte a legtöbb időt töltjük el. Ez a helyiség segít, hogy kicsit kilépjünk a mindennapi teendőkből és valami egyedit kreáljunk, amelyet végül együtt fogyasztunk el. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a helyiség illeszkedjen a stílusunkhoz, hogy sok boldog órát tölthessünk itt el. Kelleni fog tehát pár csodálatos konyhai kellék, amellyel egyedivé tehetjük ezt az unalmasnak tűnő teret. A fent felsorolt kiegészítőkkel sokat segíthetünk abban, hogy örömmel térjünk haza és főzzünk valami finomat az egész családnak.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top