Ön itt van
Kezdőlap > Egyéb > Öt elengedhetetlen apróság a babaszobába

Öt elengedhetetlen apróság a babaszobába

Melyik nő álma ne lenne berendezni egy babaszobát? Nincs is annál szebb dolog és nagyobb öröm, mint a várva várt lurkó első lakhelyét a megfelelően kialakítani. Az otthonos és barátságos környezet rendkívül fontos, amihez azonban szükség lehet pár apróságra is. A baba bolt online kínálata számos lehetőséggel szolgál az érdeklődők számára. De vajon mi kell egy újszülött szobájába? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mesefigurás kiegészítők

Ha már kitaláltuk, hogy milyen kialakítást is szeretnénk, akkor már csak egy hangulatos helyiséget kell berendeznünk. Érdemes mesefigurás kiegészítőket választani a helyiségbe, így vásárolhatunk mintás függönyt, zsebes tárolókat, vagy éppen egy színes baldachint is. Ezek mind sokat dobnak majd a baba első szobájának kinézetén.

Elengedhetetlen kiegészítők

Persze a legjobb, ha már időben beszerezzük az elengedhetetlen kellékeket is. Legyen szó pelenkáról, előkéről, babaváró csomagokról, esetleg kenőcsökről, vagy éppen fa építőjátékokról, a baba bolt online kínálata szinte mindenre kiterjed. Emellett természetesen szükség lesz textilpelenkára, törlőkendőre, pelenkázó lapra és alátétre, illetve etetéshez szükséges eszközökre egyaránt. Az említett eszközöket akár egy webáruház választékában is megtalálhatjuk, így a vásárláshoz még kimozdulni sem szükséges a meleg lakásból.

Óvatos megvilágítás

Egy baba számára nem túl előnyös, ha a szobában túl erősek a fények. Érdemes pár apróbb, szelíd világítást is megvásárolni, amely inkább hangulatos, mintsem olvasásra alkalmas változat. A túl erős fény zavaró lehet a számukra, összeszorítják a szemüket, így alig látnak valamit a világból és a helyiségből. Amennyiben lehetőség van, tompítsunk a fényeken valamilyen formában, így sokkal pihentetőbb lesz számára a szobában való lét.

Babapléd és takaró

Egy plüss takaró bármikor jó szolgálatot tehet a baba számára. A kétoldalas verziókból létezik állatfigurás termékek is, amelyeteket selyem szatén peremmel láttak el. Természetesen választhatunk egyszerű polár verziót is, amely kellemesebbé teszi a baba álmát. Ezt magunkkal vihetjük nyaralásra, utazás során, vagy éppen a nagymamánál való tartózkodáshoz.

Zsebes tároló a kiságyra

A színes zsebes tárolók nagy segítségünkre lehetnek a mindennapok során. A kiságyra helyezhető változatok praktikus kiegészítői lehetnek a hálószobának, hiszen szinte bármit tárolhatunk benne, amiért nem szeretnénk felkelni a lurkó mellől.

Összegezve: Van pár olyan elengedhetetlen kellék, amelyre minden babaszobába szükség lehet. A megszokott pelenka, fa építőjáték és társai mellett kelleni fog még babapléd, takaró, zsebes tároló és egy szelíd világítás is. Utóbbi esetében nem előnyös erős lámpát beszerelni a szobába, hiszen az zavarhatja a gyerkőc alvását és pihenését. A baba bolt online kínálata viszont számos lehetőséget nyújt, hogy akár egy helyről is be tudjuk szerezni a dolgokat. Nem is kell ennél több!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top