Ön itt van
Kezdőlap > Otthonok > Teremts modern stílust a nappaliba!

Teremts modern stílust a nappaliba!

Ahhoz, hogy modern stílust teremthess a nappalidba, a bútorok mellett szükséged lesz dekorációs kellékekre is. A skandináv darabok tökéletes választások lehetnek, hiszen ezeket szinte bármivel könnyedén kombinálhatsz. Lehetséges, hogy meghatározott színekhez vonzódsz, mint a kék vagy a piros, így érdemes ezt is figyelembe venni, amikor a helyiség kialakításra kerül. Ebben a cikkben segítünk megtervezni a modern nappalit.

Skandináv típusú nappali berendezése

Egy ilyen stílusú helyiség kialakítása nem a bútorok megválasztásával kezdődik, de nem is azokkal fejeződik be. Attól, hogy a darabok nem északról származnak, még lehetnek modernek és divatosak. Nem csak a fadarabok hordozzák magukban a skandináv stílust, hanem sok más is befolyásolja az enteriőr jellegét. Ilyen például a berendezési tárgyak kinézete, a falak színe vagy éppen a különféle dekorációs kellékek elhelyezése.

Bútorok beszerzése

Manapság szerencsére nem szükséges messzire utaznunk ahhoz, hogy megfelelő bútorokat találjunk. Elegendő, ha körbe nézünk pár online áruházban, hiszen rengeteg webshop áll rendelkezésünkre beszerezni a tökéletes darabot. Amennyiben ezeken a helyeken nem fog meg bennünket egy termék sem, akkor a skandináv stílus nem is nekünk való.

A színek, formák és anyagok megválasztása

Azt mondják, hogy a modern kialakítást a letisztult színek, anyagok és formák alkotják. Fontos, hogy sok fehéret, krémszínt vagy éppen bézs árnyalatot használjunk. Ezekhez jöhetnek a geometriai minták, a virágos termékek, vagy éppen a különböző kialakítású fa polcok és kiegészítők. A skandináv stílust sok ilyen és ehhez hasonló dolog jellemzi, így érdemes ezek között keresgélni, ha modern nappalit szeretnénk.

Fő a kényelem!

Ahogy bármely helyiség esetében, úgy itt is rendkívül fontos a kényelem és praktikusság. Jó megoldás, ha minden bútordarab harmonizál egymással, hiszen így egységes otthont alakíthatunk ki. Természetesen fontos, hogy a helyiség egyedi legyen, de nem szabad elmenni amellett sem, hogy az adott kanapé, vagy fotel mennyire kényelmes.

Dekorációs kellékek készítése

Amennyiben még egyedibbek szeretnénk lenni, készítsünk egyedi dekorációs elemeket. Az ezekhez szükséges kiegészítőket könnyedén beszerezhetjük valamelyik online kreatív hobbi webshopból. Legyen szó DIY koszorúról, tárolókról vagy éppen asztaldíszről, ezek segítségével szinte bármit gyárthatunk.

Összegezve: A modern stílusú nappali berendezésekor érdemes odafigyelni pár apróságra. A legjobb, ha a bútorok nemcsak kényelmesek, hanem praktikusak is egyben. Természetesen nem szabad elmenni amellett sem, hogy az adott darab mennyire kényelmes, vagy éppen milyen egyéb funkciói vannak. Ahogy más helyiségek esetében, úgy itt is rendkívül fontosak a színe, az anyagok és a minták. Ahhoz, hogy még egyedibbé tegyük a helyiséget, készíthetünk egyedi dekorációs kellékeket is. Ezekhez számos online webshopból szerezhetünk be megfelelő eszközöket.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top