Ön itt van
Kezdőlap > Egyéb > Természetes stílusú gyerekszoba ovisoknak

Természetes stílusú gyerekszoba ovisoknak

Ki ne szeretné, ha egy igazán üdítő környezetben nőne fel a gyermeke? Amennyiben azonban unod a rózsaszínt, a kisfiús kéket, esetleg a lila mesterséges árnyalatait, abban az esetben érdemes elgondolkodni egy másik megoldáson. Kombináld bátran a faanyagot a fehér és a zöld színnel, ezzel egy igazán egyedi és stílusos helyiséget készíthetsz az ovisod számára. De milyen egyéb kiegészítőre lesz szükséged? Ebből a cikkből minden kiderül!

Természetes hatású kellékek

Érdemes inspirációt meríteni egy-két csodálatos dekorációból, amelyekkel friss energiát adhatunk a tér számára. Legyen szó tengerfű tárolókosárról, színes és mintás ágyneműről egyaránt, mindegyik remekül illeszkedik a hálószobába. A töltött ovis ágynemű forgalmazásával is foglalkozó webáruházak kínálata igen széles, így egyszerűen találhatunk zöld és barna árnyalatú darabokat.

Szóba jöhetnek továbbá a parafa üzenőtáblák, a zöldes színű jutaszőnyegek, vagy akár a pálmalevél díszpárnák is egyaránt. Fontos, hogy egy olyan teret alakítsunk ki, amelybe jó érzés lenni, hiszen a gyerkőc sok időt tölt majd el itt.

Kerüljük a zsúfoltságot!

Bármennyire is szeretjük az apróságokat és a lakberendezést, nem szabad, hogy ez arról szóljon, miként tudunk betenni minél több apróságot arra a pár négyzetméterre. A lurkóknak helyre van szükségük a játékhoz, így érdemes jól kialakítani a teret. Ne akarjunk beszerezni sok-sok játékot sem, érdemes pár jobb minőségű, természetes anyagokból készült darab mellett letenni a voksunkat. Ezek fejleszthetik a kreativitást és a képzeletet egyaránt.

Szerezzünk be például egy fenyőfából gyártott gyerekágyat, esetleg egy boroviból készült változatot, mint bútordarab. Játéknak kiválóak a konyhai szettek, amivel a kislányok és a kisfiúk is süthetnek és főzhetnek a saját kis “konyhájukban”. Manapság már kapható számos fából készült bevásárló játékszett, vagy éppen gurulós tárolódoboz is, amellyel könnyedén szállíthatja az apróságait.

Figyeljük a rendrakásra!

Persze apróságokra akkor is szükség van, ha nem akarjuk teletömni a szobát. Ehhez azonban tároló egységekre is szükség van. A kerekes változat mellett szerezzünk be például egy szerszámdoboz készletet gyermekek számára, amelyben tárolhatja a kisebb méretű dolgait. Egy aranyos felhő alakú polc, esetleg egy kisebb komód remek megoldás lehet arra, hogy mindent el tudjunk tüntetni.

Összegezve: A gyerekszoba kialakításánál rendkívül fontos szempont, hogy ne akarjuk azt telezsúfolni. Mivel a lurkók sok időt töltenek itt, így érdemes természetes hatású termékeket választani. Rendelhetünk számukra tengerű kosarat, felhő alakú polcokat, vagy éppen gurulós tárolódobozt egyaránt. Manapság már számos fából készült gyártmányt választhatunk, amelyek remekül feldobhatják a teret. Kell ennél több egy ovis számára?

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Top