A zökkenőmentes költözés kulcsa a jó szervezés

Túlzás nélkül mondható, hogy a költözésre minden ember életében legalább egyszer sor kerül.
A zökkenőmentes költözés kulcsa a jó szervezés

Teljesen mindegy, hogy ennek az ideje mikor jön, a költözés mindig stresszel, és komoly fej töréssel, szervezéssel jár, ami nem tartozik kedvenc tevékenységeink közé.

A zökkenőmentes lebonyolításhoz precíz szervezés, és gondos előkészület szükséges. Az alábbiakban arra adunk néhány tippet, mik azok a kihagyhatatlan lépések, melyekkel könnyen le tudjuk bonyolítani a költözést.

1., Tervezési, és előkészítési fázis

Ez az első és legfontosabb lépés, minden ezen múlik a továbbiakban így érdemes időt szánni rá, és körültekintően megtervezni mindent. Legfontosabb, hogy tűzzük ki a költözés időpontját, és ha ez már megvan, akkor jöhet a többi. Írjunk listát, ütemtervet mikor mit fogunk megvalósítani. Mennyi emberre lesz szükségünk, milyen költöztető járműre, van -e csomagoláshoz szükséges anyagunk stb.

2., Csomagolási fázis

A költöztetés legidőigényesebb része a csomagolás. Nagyon fontos, hogy kezdjük el időben, és mindenképpen előzze meg a szortírozás. Váljunk meg a felesleges dolgoktól, amikre már nincs szükségünk, így elkerülhetjük, hogy feleslegesen kelljen csomagolni, és az új otthonunkba már csak olyan dolgokat viszünk magunkkal, amelyekre biztosan szükségünk van. A becsomagolt dobozokat címkézzük fel, és jelöljük meg azt is törékeny dolog van -e benne, hogy pakoláskor erre fokozottan tudjunk ügyelni.

3., Költöztető cég keresése

Ha nincs kedvünk, energiánk, időnk, hogy magunknak megszervezzük a költöztetést, akkor megbízhatunk egy profi költöztető céget, aki mindent megtervez, és szervez helyettünk. Érdemes tájékozódni a költöztető cégek piacán, esetleg ismerősöknél érdeklődni. Kérjünk ajánlatot több helyről, és olyan céget válasszunk, amely korrekt árat ad, és minden igényünknek megfelel.

4., Kommunikáció és informálás

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ismerősöket, rokonokat családtagokat tájékoztatni kell a költözésről, arról hová költözünk. Átíratni a címünket az egyes szolgáltatóknál, hogy postai úton a jövőben is megtaláljanak bennünket.

5., Türelem és rugalmasság

Számolnunk kell azzal, hogy bármennyire jól is szervezzük meg az egész költözést adódnak váratlan helyzetek, amelyeket meg kell oldanunk. Így ezeken nem érdemes idegeskedni, kezeljük higgadtan és rugalmasan őket.

6., Biztosítás kötése

Erre akkor lehet szükséges, ha értékes tárgyakat szállítunk. Egy megfelelő biztosítás ugyanis jó megoldás, és biztosíték lehet arra, hogy nem ér bennünket anyagi kár. Főleg, ha többen végezzük a költöztetést.

7., Az új otthon felfedezése

Új otthonunk berendezése, megújulás az életünkben. Fontos, hogy Ismerkedjünk meg az új szomszédokkal, és fedezzük fel a környéket.

8., Cég költöztetése

Ha nem szeretnénk elköltöztetni a cégünket, hanem csak virtuálisan, abban a LOGOSZ tud lenni segítségünkre.

Soha ne úgy gondoljunk a költözésre mint gondra, hanem fogjuk fel úgy mint egy izgalmas kihívást, mely változást hoz az életünkbe.

Kapcsolódó cikkek

Tönkreteheti a magyar személyszállító hajósokat a tervezett kikötőkiosztás

Tönkreteheti a magyar személyszállító hajósokat a tervezett kikötőkiosztás

A személyszállító hajók helyett a külföldi szállodahajóknak adnák a kikötőket Újlipótvárosban.

A zökkenőmentes költözés kulcsa a jó szervezés

A zökkenőmentes költözés kulcsa a jó szervezés

Túlzás nélkül mondható, hogy a költözésre minden ember életében legalább egyszer sor kerül.