Ezért olyan fontos a személyre szabott hálószoba

Komoly jelentősége van az egyéniségünkhöz illő berendezésnek.
Ezért olyan fontos a személyre szabott hálószoba

Az „én házam, az én váram” -- tartja a mondás, ami sokféleképpen értelmezhető, de leginkább úgy, hogy ez az a hely, ahol mi parancsolhatunk, vagy akár fogalmazhatunk úgy is: ahol igazán önmagunk lehetünk. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, nem árt, ha otthon is jó lenni, ehhez pedig kellenek a megfelelő körülmények is. Így talán nem meglepő, hogy a hálószoba a ház egyik legfontosabb helyisége, ahol erőt gyűjtünk a mindennapok kihívásaihoz. Egy kényelmes franciaágy megalapozhatja a minőségi alvást, ami elősegíti a másnapi hatékonyságunkat. De mire kell ügyelnünk, amikor a hálószoba berendezésére kerül a sor?

Életünk egyharmada itt zajlik

Az egész életünk legalább egyharmadát átalusszuk. Ehhez nem kell Csipkerózsikának lenni, elég a szükséges minimumot teljesíteni. Éppen emiatt sem mindegy, hogy milyen környezetben tesszük mindezt. A hálószobának egyszerre kell kényelmesnek, funkcionálisan megfelelőnek, valamint az ízlésünk szerint kialakítottnak lenni, hiszen itt tudunk leginkább kikapcsolódni. Szó szerint is akár, hiszen a digitális világban még sokszor a franciaágy sem nyújt menekvést az okos eszközeink elől. Ha viszont sikerül létrehozni egy olyan teret, ahol el tudunk lazulni, sokkal nagyobb eséllyel tudjuk átadni magunkat a pihenésnek, a digitális világból való kikapcsolódásnak ahelyett, hogy a telefont simogatva próbálnánk relaxálni. Nem kell tovább szépíteni, az alvást és a pihenést elősegítő környezet létfontosságú.

Kényelem és funkcionalitás

Válasszunk olyan bútorokat, amik a szoba méretének megfelelőek. Hiába minden álmunk egy négy személy számára is tágas franciaágy, ha a lakás méreteivel nem illenek össze. Éppígy lehet az álmaink gardróbja a hálóból nyíló külön szoba, ha az éjjeliszekrénynek is alig jut hely, ezt nem tudjuk megvalósítani. Törekedjünk arra, hogy a legjobban kihasználjuk a rendelkezésünkre álló helyet. A megfelelő hangulat biztosításához használjunk minél több fényforrást, legyen több lehetőségünk a tompább és az erősebb fényeket is alkalmazni.

Kapcsolódó cikkek

Ezért olyan fontos a személyre szabott hálószoba

Ezért olyan fontos a személyre szabott hálószoba

Komoly jelentősége van az egyéniségünkhöz illő berendezésnek.