A hely maximalizálása kis nappaliban

Napjainkban sokan élnek kis városi lakásokban, amelyek ugyan rendelkezhetnek nappali helyiséggel, csak az minden valószínűség szerint meglehetősen kicsi. Mutatjuk is, hogyan rendezzük be és hogyan dekoráljuk a nappalit, hogy minél nagyobbnak tűnjön lakásunknak ez a pontja.
A hely maximalizálása kis nappaliban

Az egyik egyszerű, de ötletes módja annak, hogy kihasználjuk a kis helyet, ha a nappaliban a lehető legtöbb falterületet kihasználjuk. A bútorok falhoz való tolása mindig az első lépés, hiszen ezzel nem csak alaphangulatot teremtünk, hanem megnyitjuk az alapterületet is.

Ha a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a rendelkezésre álló helyből, akkor a multifunkcionális bútorok lesznek a legjobb barátaink. Például egy tárolóval ellátott kanapé nagyszerű ötlet, illetve a könyveinket is tárolhatjuk szépséges polcokon. A helytudatos bútorválasztás tehát kulcsfontosságú, amennyiben csak kis nappalival rendelkezünk. Egy dohányzóasztal is jól jöhet, amely alatt szintén sok mindent elrejthetünk: könyveket, magazinokat, puffot. Ezek az opciók mind-mind segítenek maximalizálni a nappali terét és korlátozzák a padlón lévő rendetlenséget. Különösen hasznosak lehetnek az olyan otthonokban, ahol extra tároló helyekre van szükség.

Nem csak a falra szerelhető könyvespolcokkal és lebegő polcokkal takaríthatunk meg teret, hanem a falra szerelhető televízió is segít a tér megnyitásában, egy vízszintes vizuális vonalat hozva létre, ezzel is hangsúlyozva a szoba hosszát.

A tükrök a tértudatos dekoráció klasszikus stratégiája. Egyetlen nagy tükör a leghatékonyabb módja annak, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön, mivel a természetes fény visszaverésével megvilágítja a helyiséget. Sok lehetőségünk van arra, hogy a tükrökön keresztül fejezzük ki a stílusunkat, mivel különböző típusok széles választéka áll a rendelkezésünkre.

Egy kis nappaliba az egyik legjobb ötlet a világos színek használata, így a tér sokkal világosabbnak és nyitottabbnak fog tűnni. A kis nappalinkban használhatunk halvány színeket, amelyek visszaverik a fényt. Minél több a fény egy lakásban, annál nagyobb a térérzet. A falak lehetnek fehérek – hiszen a fehérnek is több árnyalata létezik – és kerüljük a sötét színű bútorokat is.

A térdtudatos dekoráció is nagyon lényeges egy kis alapterületű nappaliban. Az ablakpárkányokat is használhatjuk polcként. Ide helyezhetünk szobanövényeket, könyveket és dekorációkat is. A növények lóghatnak a mennyezetről is, ezzel is polcterületet takarítunk meg, de a szoba még így is stílusos és jól dísztett marad.

Kapcsolódó cikkek

Lakásunk személyre szabása egyszerű lépésekkel

Lakásunk személyre szabása egyszerű lépésekkel

Lakásunkat könnyedén stílusossá varázsolhatjuk.

Ezért olyan fontos a személyre szabott hálószoba

Ezért olyan fontos a személyre szabott hálószoba

Komoly jelentősége van az egyéniségünkhöz illő berendezésnek.