Csíkos lakberendezési ötletek gyerekszobába

A szülők nagy része idegenkedik a csíkos dizájntól, amikor a gyerekszoba kialakításáról van szó, pedig rendkívül sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy egy igazán otthonos, mégis vagány és lendületes gyerekszobát hozzunk létre a gyermekünk számára.
Csíkos lakberendezési ötletek gyerekszobába

A csíkozás a falakon, a bútorokon és a mennyezeten lehet vízszintes, avagy függőleges elhelyezkedésű, sőt ötvözhetjük is a kettőt, azaz egy szobán belül, az egyik falon elhelyezkedhetnek azok a csíkok vízszintesen is, míg a másikon pedig függőlegesen. Most pedig nézzünk néhány olyan lehetőséget, amelyet a babaszobában, ovis gyermekünk, vagy a kamasz fiúnk, lányunk szobájában is megvalósíthatunk.

A babaszoba megtervezésekor mindenképpen figyelembe kell venni, hogy egy pihentető, nyugodt légkört alakítsunk ki, hiszen egyes színek a babára is lehetnek negatív hatással. A klasszikus gyerekszobába általában a fehér és a lágyabb színek uralkodnak. Ha mindenképpen szeretnénk csíkos dekorációt, kiegészítőt, akkor egy fekete-fehér csíkozású szőnyeg lesz a megfelelő választás.

A modern babaszoba megenged a megszokottól kicsit eltérő megoldásokat, azaz a színes csíkozású falakat, illetve a vízszintes és a függőleges csíkozásnak is utat enged. Arra ügyeljünk, hogy a kiságy közelében lévő falakra, falra kerüljön a maximum kétféle színből készült csíkos tapéta, míg a többi falra mehetnek a színes csíkozással ellátott festékek, tapéták, mivel az élénk színek serkentőleg hatnak a gyermekre, megnehezítve ezzel az elalvásukat.

Egy nagyobb gyermek szobájában már többféle szín is megengedett, illetve a gyermek neme határozza meg igazán, hogy milyen színeket párosítunk egymással. Egyedi csíkozást, akár a mennyezeten is létrehozhatunk, erre elsősorban a lágy, megnyugtató színek alkalmasak, mint a rózsaszín, a levendula szín vagy a kék és annak árnyalatai. Míg a mennyezeten a visszafogott csíkozás mutat jól, addig a kiságy melletti falrészen többféle szín is megfér egymás mellett. Akár mi magunk is készíthetünk ilyen csíkokat, falfestékek segítségével és a gyerek kedvenc színeit is használhatjuk a dizájnos falrész arculatának létrehozásakor.

Ha nem szeretnénk túlgondolni a csíkos gyerekszobát és csak egy-két kiegészítőt szeretnénk ilyen mintázattal a gyerekszobába, akkor a falvédők jelenthetnek megoldást, de egy-két bútort is dekorálhatunk csíkokkal.

Akár még kamasz gyermekünk is kérhet csíkos kiegészítőket és megoldásokat a szobájába, de már jóval visszafogott színekben és arculatban. A vastagabb csíkozás lehet a jó választás, korlátozott színekben készítve. Az ágy melletti fal kaphat kétféle színben csíkozást, ha az egyik szín a hideg színek kategóriájába tartozik, de a melegebb színek esetében több csík is jól mutat egymás mellett, főleg, ha egy adott szín árnyalatait használjuk.

Nem feltétlenül szükséges csíkos falakban gondolkodnunk, a csíkos függönyök, párnák, ágytakarók, szőnyegek is jól mutatnak, vagy ha a tanuló, illetve olvasósarokban lévő falat festjük csíkosra, vagy dekoráljuk csíkos tapétával.

Kapcsolódó cikkek

A hely maximalizálása kis nappaliban

A hely maximalizálása kis nappaliban

A kis nappali is tűnhet nagynak, ehhez csak néhány trükk szükséges.

A stílusos babaszoba kialakítása

A stílusos babaszoba kialakítása

A babaszobát is kialakíthatjuk úgy, hogy az stílusos legyen.

A kémények és az építészet: hogyan illeszkednek a kémények a modern építészeti trendekhez?

A kémények és az építészet - Hogyan illeszkednek a kémények a modern építészeti trendekhez?

Az építészet és a kémények kapcsolata egyre érdekesebb és dinamikusabb a modern építészeti trendek hatására.