Tippek egy hangszigetelt lakáshoz

Az emberek egy bizonyos százaléka egy olyan területen él, ahol a közlekedési zaj szintje ártalmas az egészségre. Azonban ma már sok olyan módszer létezik, amelyekkel hangszigetelhetjük az otthonunkat, hogy ezzel is visszanyerjük a lelki békénket.
Tippek egy hangszigetelt lakáshoz

Számos módja van annak, hogy hangszigeteljünk egy-egy szobát a zajcsökkentő ablakok beszerelésétől kedve, a gyorsan elkészíthető hangszigetelő megoldásokig, amelyeket szinte azonnal megvalósíthatunk. A bútorok jelentős változást hozhatnak a hangszigetelésben. Ha a lakásban a külső zaj forrás a mellettünk lévő lakásból származik, akkor a bútorok stratégiai elhelyezésével sok hang elnyelődik. Ha nagyobb bútorokat tolunk a lakás falaihoz, akkor ez hangszigetelő hatással lehet a térre. Különösen a könyvespolcok praktikus eszközök egy hangszigeteltebb lakás létrehozásához. Ha a nem kívánt zaj elsődleges forrása a mellettünk lévő lakás, akkor egy hatalmas könyvespolc elhelyezése a velünk szemben lévő falra, csökkentheti a lakásukból származó zaj mennyiségét.

A hangszivárgás fő okozói általában az ajtók és az ablakok. Ez különösen igaz, ha a lakás forgalmas utcával vagy forgalmas úttal néz szembe. A hangszigetelő függönyök vagy panelek telepítése az ablakokra nagyban hozzájárulhat a lakásba belépő nem kívánt zaj mennyiségének csökkentéséhez. Hatékony lehet ez a módszer a hangszigeteltebb lakás létrehozásához, azonban van egy hátránya. Habár a függönyök könnyen telepíthetők, csak zárt állapotban hatékonyak, ami megakadályozza a természetes fény bejutását a lakásba.

Léteznek speciális hangszigetelt ablakbetétek is, amelyek nem csak jók szigetelik az ablakokat, de megakadályozzák a külső zajok bejutását a lakásba. Az ablakbetétek hatékonyságának maximalizálása érdekében, győződjünk meg róla, hogy azok megfelelően illeszkednek a lakás ablakkereteihez, hogy kiküszöböljék a réseket.

A nem kívánt zaj a lakás belsejéből is származhat. Ez különösen igaz, ha fapadló van a lakásban. Ilyenkor nagyon hasznosak lehetnek a szőnyegek, amelyek elfojtják a lépések zaját a lakásban. Egyes szőnyegeket kifejezetten hangszigetelésre terveztek, ezzel pedig még tovább maximalizálhatjuk a hatást.

Habár teljesen hangszigetelt lakást nehéz elérni, de a fenti tippek segíthetnek csökkenteni azokat a zajokat, amelyek megzavarják a nyugalmunkat.

Kapcsolódó cikkek

A stílusos babaszoba kialakítása

A stílusos babaszoba kialakítása

A babaszobát is kialakíthatjuk úgy, hogy az stílusos legyen.

Több pénzért is eladhatjuk a házat, ha átalakítjuk a konyhát

Több pénzért is eladhatjuk a házat, ha átalakítjuk a konyhát

A konyha átalakítása akkor is aktuális lehet, ha éppen el akarjuk adni a házunkat.

Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

A szürke és s sárga kombinációja a gyerekszobában is jól mutat.