A stílusos babaszoba kialakítása

Napjainkban nagy népszerűségnek örvend a szürke szín, mivel ez egy kisfiú és egy kislány szobában is lehet alapszín, amelyet aztán vagy rózsaszínnel, vagy a kék valamelyik árnyalatával ötvözünk.
A stílusos babaszoba kialakítása

A puha szürke árnyalatok rendkívül stílusosak és sokoldalúak. A klasszikus szürke nem fog unalmasnak tűnni, ha más színekkel kombináljuk, és olyan kiegészítőket választunk, amelyekkel kompenzálhatunk.

A szürke színt kombinálhatjuk a fehérrel. Ez esetben dönthetünk úgy, hogy a falak lesznek fehérek, míg a kiságy és a szoba, díszítő elemei pedig szürkék. De a szürke nem csak a fehérhez illeszkedik jól, hanem a sárgához és annak minden tónusához. Ráadásul a citromsárga és a narancssárga is a napot idézi, illetve a vidámságot és a mosolyt szimbolizálja.

Egy babaszoba még nem igényel olyan sok kiegészítőt és dekorációt, azonban még így is rendkívül hangulatos kuckót alakíthatunk ki gyermekünk számára. A babaágyat például nagyszerűen feldobja egy, az ágyhoz és az ágyneműhöz illő, baldachin. Nem csak a fényt szűri meg, árnyékot is biztosít az újszülött számára.

A falvédők talán soha nem örvendtek még ennyire nagy népszerűségnek, mint napjainkban. A gyerekek is imádják, ha nem a csupasz fal melletti ágyon kell esténként nyugovóra térniük, hanem egy meleg, kellemes tapintású falvédő borítja az ágy melletti falat, amelyen „megelevenednek” a kis figurák, legalábbis a képzeletükben. A falvédő, mint ahogyan a neve is mutatja, funkciót is betölt, azaz védi a falat. Nem csak a gyermeki firkáktól, nem csak a szennyeződésektől, hanem a hideg ellen is kellő védelmet nyújt.

A gyerekek nem csupán ezek miatt a jellemzők miatt kedvelik a falvédőket, hanem azok színei és motívumai is felkeltik az érdeklődésüket. A gyerekfalvédők készítésénél mindig vidám színeket használnak a készítők, merthogy a színek nagy hatással vannak a gyerekekre. A kellemes színek izgalmasak, nyugalmat kölcsönöznek, inspirálnak, szorongást csökkentenek, kreativitást fejlesztenek, tanulási képességeket növelnek. A színek nem csak a gyerek hangulatát, érzelmeit és cselekedeteit befolyásolják, hanem a szoba hangulatára is hatással vannak.

Egy-egy falvédő, nem csak a színek miatt lesz érdekes a gyermek számára, hanem a rajta lévő motívumoktól is. Ezek az ábrák, figurák és képek, többek között fejlesztik a motoros készségeket, a képzeletet, a nyelvi készségeket. Lefekvés előtt jó egy ilyen puha falvédőt megérinteni, miközben a szülő mesét alkot a falvédőre nyomott állatokkal vagy egyéb figurákkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Lakásunk személyre szabása egyszerű lépésekkel

Lakásunk személyre szabása egyszerű lépésekkel

Lakásunkat könnyedén stílusossá varázsolhatjuk.

Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

A szürke és s sárga kombinációja a gyerekszobában is jól mutat.

A stílusos babaszoba kialakítása

A stílusos babaszoba kialakítása

A babaszobát is kialakíthatjuk úgy, hogy az stílusos legyen.