A stílusos babaszoba kialakítása

Napjainkban nagy népszerűségnek örvend a szürke szín, mivel ez egy kisfiú és egy kislány szobában is lehet alapszín, amelyet aztán vagy rózsaszínnel, vagy a kék valamelyik árnyalatával ötvözünk.
A stílusos babaszoba kialakítása

A puha szürke árnyalatok rendkívül stílusosak és sokoldalúak. A klasszikus szürke nem fog unalmasnak tűnni, ha más színekkel kombináljuk, és olyan kiegészítőket választunk, amelyekkel kompenzálhatunk.

A szürke színt kombinálhatjuk a fehérrel. Ez esetben dönthetünk úgy, hogy a falak lesznek fehérek, míg a kiságy és a szoba, díszítő elemei pedig szürkék. De a szürke nem csak a fehérhez illeszkedik jól, hanem a sárgához és annak minden tónusához. Ráadásul a citromsárga és a narancssárga is a napot idézi, illetve a vidámságot és a mosolyt szimbolizálja.

Egy babaszoba még nem igényel olyan sok kiegészítőt és dekorációt, azonban még így is rendkívül hangulatos kuckót alakíthatunk ki gyermekünk számára. A babaágyat például nagyszerűen feldobja egy, az ágyhoz és az ágyneműhöz illő, baldachin. Nem csak a fényt szűri meg, árnyékot is biztosít az újszülött számára.

A falvédők talán soha nem örvendtek még ennyire nagy népszerűségnek, mint napjainkban. A gyerekek is imádják, ha nem a csupasz fal melletti ágyon kell esténként nyugovóra térniük, hanem egy meleg, kellemes tapintású falvédő borítja az ágy melletti falat, amelyen „megelevenednek” a kis figurák, legalábbis a képzeletükben. A falvédő, mint ahogyan a neve is mutatja, funkciót is betölt, azaz védi a falat. Nem csak a gyermeki firkáktól, nem csak a szennyeződésektől, hanem a hideg ellen is kellő védelmet nyújt.

A gyerekek nem csupán ezek miatt a jellemzők miatt kedvelik a falvédőket, hanem azok színei és motívumai is felkeltik az érdeklődésüket. A gyerekfalvédők készítésénél mindig vidám színeket használnak a készítők, merthogy a színek nagy hatással vannak a gyerekekre. A kellemes színek izgalmasak, nyugalmat kölcsönöznek, inspirálnak, szorongást csökkentenek, kreativitást fejlesztenek, tanulási képességeket növelnek. A színek nem csak a gyerek hangulatát, érzelmeit és cselekedeteit befolyásolják, hanem a szoba hangulatára is hatással vannak.

Egy-egy falvédő, nem csak a színek miatt lesz érdekes a gyermek számára, hanem a rajta lévő motívumoktól is. Ezek az ábrák, figurák és képek, többek között fejlesztik a motoros készségeket, a képzeletet, a nyelvi készségeket. Lefekvés előtt jó egy ilyen puha falvédőt megérinteni, miközben a szülő mesét alkot a falvédőre nyomott állatokkal vagy egyéb figurákkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

A hely maximalizálása kis nappaliban

A hely maximalizálása kis nappaliban

A kis nappali is tűnhet nagynak, ehhez csak néhány trükk szükséges.

A stílusos babaszoba kialakítása

A stílusos babaszoba kialakítása

A babaszobát is kialakíthatjuk úgy, hogy az stílusos legyen.