Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

A gyerekszoba az egyik legjobb helyiség a lakásban, hogy új színekkel kísérletezzünk. Dönthetünk akár több szín kombinációja mellett is, mint amilyen a citromsárga és a szürke. Alapvetően ez a két szín nagyon jól működik együtt, nagyszerűen kiegészítik egymást. Mindkét színt nevezhetjük unisex színnek is, hiszen egy lányszobában és egy fiúszobában is maximálisan megállják a helyüket.
Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

Amennyiben gyermekünk már nagyobb és valami komolyabb szobára vágyik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ez a két szín remek választás lesz, hiszen a semleges szürke és a napfényt idéző sárga kombinációjával rendkívül jól érvényesül.

A citromsárga egy nagyon vidám szín, amely a pozitivitáshoz kapcsolódik. A lakberendezők a szürkét nem javasolják önmagában nem csak a gyerekszobában, hanem semmilyen helyiségben, mivel a magányosság érzetét kelti és nagyon lehangoló, már-már unalmas tud lenni, de háttérszínnek remek választás, illetve citromsárgával ötvözve biztonságérzetet nyújt és kiegyensúlyozza a világosabb színeket.

Egyéni ízlés kérdése, hogy a szoba alapszínének a szürkét, netalántán a citromsárgát választjuk. Lakberendezők azonban mégis azt javasolják, hogy a nagyobb felületeteket színezzük szürkére és a bútorok pompázzanak elsősorban ebben a színben és a kiegészítők, a kisebb lakberendezési elemek tündököljenek citromsárga színben.

Ha úgy döntünk, hogy a gyermek ágya – vagy az ágyneműje –, a szőnyeg és a fal pompázik szürke színben, akkor a citromsárga kiegészítők és a dekorációk nagyszerűen megtörik a szürke egyhangúságát.

Ha egy letisztult, egyszerű szobára vágyik a gyermek, akkor a falak mindenképpen szürke színt kapjanak. A harmóniát néhány, egymással összhangba kerülő kiegészítővel teremthetjük meg, mint például falvédő, textil fali kép, ágytakaró, párna, hengerpárba, puff-párna. Ezek a kiegészítők amellett, hogy szolidak, mégis megakadályozzák, hogy a szoba, szürke és unalmas maradjon.

Amennyiben még egységesebb szobaképet szeretnénk kapni, akkor minden bútor, azaz a gyermek ágya, az íróasztala, a szekrény és a szék is lehet szürke tónusú, de ne csak sárga dekorációkat helyezzünk el az ágyon, a falakon, a komódon, hanem válasszunk sárga és szürke dekorációs tárgyakat. Ez lehet egy puha, meleg falvédő, színes párnák, vagy egy kényelemes szőnyeg. Egy ilyen szoba jól illeszkedik egy komoly kiskamaszhoz, aki szereti maga körül a rendezettséget és szeretné, hogy a sárga szín ne legyen túl hivalkodó az adott térben, azaz a szobájában.

A szürke tónusaival is játszhatunk. Azt azonban tudnunk kell, ha a falak és a bútorok is szürkék, akkor muszáj lesz minél több és minél élénkebb színű dekorációkat a térben elhelyezni, hiszen csakis ily módon leszünk képesek ellensúlyozni a szürke egyhangúságát.

Kapcsolódó cikkek

Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

Stimuláló és kreativitást fokozó szürke és citromsárga gyerekszoba

A szürke és s sárga kombinációja a gyerekszobában is jól mutat.

Lakásunk személyre szabása egyszerű lépésekkel

Lakásunk személyre szabása egyszerű lépésekkel

Lakásunkat könnyedén stílusossá varázsolhatjuk.

Tippek egy hangszigetelt lakáshoz

Tippek egy hangszigetelt lakáshoz

A hangszigeteléssel kizárhatjuk a zajokat a lakásunkból.