Gyors megoldások, ha gyorsan szeretnénk eladni a házunkat

Ha gyorsan szeretnénk eladni a lakásunkat, akkor nincs idő nagy beruházásokra, átalakításokra, hogy minél több vevőt vonzzunk a lakáshirdetésünkkel, azonban még így is meg kell tennünk néhány olyan lépést, amelyek nagyon sokat számítanak, ha valóban nem szeretnénk hónapokig kínlódni a házeladással. Mutatjuk is, hogy melyek azok a tényezők, amelyek hetekkel, hónapokkal is megrövidíthetik a várakozási időt!
Gyors megoldások, ha gyorsan szeretnénk eladni a házunkat

Eladóként mindig az a célunk, hogy maximalizáljuk az ingatlan eladásának lehetőségét a kívánt eladási áron. Mutatjuk is, hogy mit kell ahhoz tennünk, hogy a lakásunk a legjobb színben és fényben tündököljön, amikor a potenciális házvevők meglátogatják az otthonunkat.

Ahhoz, hogy az ingatlan vonzó legyen a vásárlók számára, el kell érnünk, hogy a potenciális vásárlók kapcsolatba lépjenek az ingatlan által kínált érzelmi élménnyel. Otthonunk azonnal vonzó lesz a vásárlók számára, ha az szépnek és tisztának tűnik. Az otthonunknak nem csak tisztának, hanem rendezettnek is kell lennie.

Az érzékekre való hatás egy olyan taktika, amelyet az értékesítési szakemberek évek óta használnak. Az illatok ugyanis megragadják az ingatlanvásárló emlékeit és fantáziáját. Mindenképpen olyan illatokat használjunk, amelyek kiváltják ezeket a pozitív élményeket. Használjunk olyan illatokat, amelyeket az emberek élveznek. Az ingatlan takarításakor használjunk citrus és vanília illatot. Viszont a rossz szagoktól minél hamarabb szabaduljunk meg, mert ez kellemetlen élményeket szabadíthat fel a látogatókban.

A világítás, a fények szintén nagyon fontos szerepet játszanak az eladásban. A természetes fény a legjobb módja annak, hogy javítsuk az otthonunk vonzerejét. Húzzuk el a függönyöket, hogy a lehető legtöbb természetes fényt engedjük be a lakásunkba. A természetes fény mennyiségét növelhetjük például tükrökkel vagy más fényvisszaverő tárgyakkal. Különböző típusú világításokat is választhatunk, hogy megteremtsük azt a hangulatot, amelyet az otthonunkban szeretnénk beállítani.

Győződjünk meg arról, hogy a padlók, a falak és a bútorok fogantyúi is tiszták lettek a lakástakarítás során. Ha nincsenek jó állapotban, akkor fessük azokat újra, vagy cseréljük ki.

Tegyük rendbe az udvart, a kertet, hiszen ezzel is növelhetjük az otthonunk vonzerejét a potenciális vevők számára. Nincs is annál hervasztóbb, mint egy túlnőtt gyep, egy nem megmetszett fa, cserje, bokor. Illetve fektessünk nagy hangsúlyt a bejárati ajtó rendbetételére is.

Kapcsolódó cikkek

Módszerek otthonunk értékének növelésére

Módszerek otthonunk értékének növelésére

Házunk, otthonunk értékét több dologgal is növelhetjük.

Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Ha illatos a házunk, könnyebben találunk házvevőt is.

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Sok hibát elkövethetünk, amikor a házunkat, a lakásunkat kívánjuk eladni.