Tippek, amelyek segítenek a házunk gyorsabb eladásában

Amikor végre döntést hoztunk azzal kapcsolatban, hogy eladjuk a házat, amelyben hosszú éveket éltünk, akkor már csak annyit szeretnénk, hogy ez az eladás minél hamarabb megtörténjen. Mutatjuk is, hogy milyen tényezők segíthetnek abban, hogy ne hosszú hónapokig várakozzunk, míg végre valakinek megteszik a hely, amit eddig az otthonunknak hívtunk.
Tippek, amelyek segítenek a házunk gyorsabb eladásában

Mielőtt kitennénk az eladó táblát az udvarunkra, fontos, hogy kiválasszuk a számunkra legmegfelelőbb értékesítési stratégiát. Ha jól tudunk eladni, azaz érezzük magunkban a kellő magabiztosságot, hogy piacra tudjuk dobni a lakásunkat és jó a tárgyalóképességünk, mi magunk is megpróbálkozhatunk házunk, lakásunk eladásával. Ha azonban nem vagyunk jók ebben, akkor érdemes egy ingatlanügynökkel szerződni. A potenciális ügynökökkel folytatott beszélgetés során fontos, hogy fordítsunk kellő figyelmet a tapasztalati szintjükre. Olyan ügynököt kell találnunk, akivel jól tudunk együtt dolgozni, aki nagyon jól ismeri az ingatlanpiacot.

Mit tegyünk, hogy ne tartson soká a házunk eladása? Először is az egyik legfontosabb lépés, hogy végezzünk egy mélytisztítást a lakásunkon. Ha mi magunk nem akarunk ezzel bajlódni, akkor béreljünk fel egy takarítócéget. Hiszen már ezzel is kivívjuk úgymond a leendő házlátogatók tiszteletét.

Nagyon lényeges, hogy személytelenítsük kicsit az otthonunkat, mert így a vevők sokkal jobban bele tudják magukat képzelni a házunkba. A családi fotókat és ereklyéket helyettesítsük semleges műalkotásokkal és dekorációkkal.

A legjobb mód, hogy a házunk minden szegletét megmutassuk a vevőknek, ha minél több természetes fényt engedünk be az otthonunkba. Ha hiányzik a természetes fény egy-egy helyiségben, akkor helyezzünk el a szobákban lámpákat és egyéb fényforrásokat a megfelelő hangulat elérése érdekében.

Ha nagyobbnak, tágasabbnak szeretnénk láttatni a helyet, akkor kerüljük el a szobákban a zsúfoltságot. Béreljünk egy tároló helyiséget és szállítassunk oda minden feleslegesnek ítélt bútort és dekorációt.

Amennyiben a hirdetésben lévő fotók nem mutatják be jól a házunk jellemzőit, akkor ne is számítsunk arra, hogy túl sokan érdeklődnek majd a házunk iránt. Bízzuk egy professzionális fotósra a képek elkészítését. Legyenek fotók a ház külső és belső tereiről, hiszen ezzel is több potenciális vevőt vonzhatunk az adott hirdetésre.

Nem csak a ház belső területeit tegyük rendbe, hanem a külső tereprendezésre is fordítsunk kellő figyelmet. Hiszen ilyen „apróságok” is nagyon jó benyomást kelthetnek a vevőkben.

A látogatók minél több szobát találnak rendben, annál nagyobb kedvük lesz a házvásárlásához, azonban, ha szinte minden helyiség felújításra szorul, az elveszi a kedvüket a vásárlástól.

A túlárazott lakás, általában hosszabb ideig marad a piacon még az azután is hogy árat csökkentettünk és ez a házvásárlóknak is feltűnik. Az árcsökkentés után sem biztos, hogy érdekelni fogja őket az ingatlan, mert azt hiszik, valami gond van vele és azért van még a piacon.

Kapcsolódó cikkek

A világ leglenyűgözőbb borbirtokai: Élmények a borászatok varázslatos világában

A világ leglenyűgözőbb borbirtokai: Élmények a borászatok varázslatos világában

A borbirtokok, ahogy kiterülnek a domboldalakon és a hegyek lábainál, mesélnek nekünk a borászatok és a gasztronómia különleges világáról.

Módszerek otthonunk értékének növelésére

Módszerek otthonunk értékének növelésére

Házunk, otthonunk értékét több dologgal is növelhetjük.