Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Az otthonunk eladása meglehetősen időigényes és érzelmileg kihívást jelenthet. Amikor eladjuk a házunkat, mindent jól kell csinálnunk. Ha hibázunk, akkor ennek a következményei befolyásolhatják a pénzügyeinket, és ami a legfontosabb, a nyugalmunkat. Mutatunk is néhány olyan hibát, amelyet mindenképpen el kell kerülnünk az otthonuk eladásakor!
Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Az egyik hiba, amelyet elkövethetünk az az, hogy nem alkalmazunk ingatlanügynököt. Az ingatlanügynökök ugyan jutalékot kérnek, azonban nem jó ötlet egyedül belevágni az eladásba, különösen, ha korábban még sohasem csináltunk ilyet. A jó ingatlanügynök mindenképpen az eladó érdekeit tartja szem előtt. Segít tisztességes és versenyképes eladási árat beállítani az otthonunkra, ezzel is növelve az eladási esélyeket. Az ügynök lép kapcsolatba a potenciális vásárlókkal, illetve ügynökként több tapasztalata van a lakáseladások terén, mint nekünk. Ha bármilyen probléma merül fel a folyamat során, ott lesz egy tapasztalt szakember, aki kezelni tudja azokat. Az ügynök ismeri az ingatlanügyekkel kapcsolatos összes papírmunkát és buktatót és segít, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen.

Az is nagy hiba szokott lenni ingatlaneladáskor, hogy irreálisan magas árat állítunk be, ezzel pedig sok vevőt elriaszthatunk, ezzel is csökkentve az eladási esélyeinket.

A tél, különösen az ünnepek környékén nem a legjobb időszak a lakás eladásra. Mivel ilyenkor kevesebb lesz az érdeklődő, így hosszabb folyamat lesz az otthonunk értékesítése, vagy előfordulhat, hogy nem kapunk érte annyi pénzt, amennyit szeretnénk. Az emberek jobban szeretnek ingatlant vásárolni, amikor jó idő van.

Nagyon sokan keresnek, nézegetnek potenciális otthont az interneten, ezért nagyon lényeges, hogy csakis jó minőségű fotókat tegyünk fel az eladni kívánt lakásunkról. A jó, minőségi fotók azonban segítenek megkülönböztetni a hirdetésünket a többi hirdetéstől, és ezzel sok érdeklődőt is bevonzhat a hirdetésünk. A fényképek legyenek élesek és tiszták és mindig nappal, természetes fénynél kell készülniük, és mindenképpen mutassák be az otthonunk legjobb tulajdonságait.

Sosem szabad eltitkolni a házzal kapcsolatos kisebb-nagyobb problémákat, hiszen ezekre előbb-utóbb úgyis fény derül. Vagy oldjuk meg ezeket a problémákat, vagy ha nem tudjuk, akkor eszerint árazzuk be az ingatlant és ezt minden esetben mondjuk el a potenciális vevőknek is.

Az egyik legnagyobb kihívás, hogy megmutassuk az otthonunkat a leendő vásárlóknak. Általánosságban elmondható, hogy minél tisztább és rendezettebb az otthonuk, annál vonzóbb lesz a vevők számára. A rendetlenség nem csak kisebbnek láttatja a házunkat, de a vevők nem is tudják magukat elképzelni a házunkban.

Kapcsolódó cikkek

Gyors megoldások, ha gyorsan szeretnénk eladni a házunkat

Gyors megoldások, ha gyorsan szeretnénk eladni a házunkat

Léteznek gyors megoldások, ha rendezett házat szeretnénk eladni.

Tippek házvásárláshoz

Tippek házvásárláshoz

Sok tipp és trükk segíthet a lakásvásárlásban.