A hely kulcsfontosságú az ingatlaneladás szempontjából

A hely valóban nagyon fontos szempont az ingatlaneladás szempontjából. Amikor ingatlant vásárolunk, akkor figyelembe kell vennünk a környék hozzáférhetőségét, megjelenését, kényelmét és a fejlesztési terveket is. A forgalmas utak például kevéssé kívánatossá teszik a lakáseladást. Tehát a hely gyakran az ingatlan értékének legfontosabb hajtóereje. Amikor ingatlant szeretnénk vásárolni, néhány tényezőt szem előtt kell tartanunk. Mutatunk is ezek közül néhányat!
A hely kulcsfontosságú az ingatlaneladás szempontjából

A megközelíthetőség szempontjából olyan környéket kell keresünk, amely a város fő tranzitvonalai közelében van, azaz egynél több belépési ponttal rendelkezik. Mivel a munkába való ingázás sok ember életében szerepet kap, ezért sokkal előnyösebb egy olyan ház, amelytől könnyen hozzáférhetünk az utakhoz és a tömegközlekedéshez. Házvásárlásnál az árnyat adó fák, a minőségi tereprendezés, a közeli parkok és közösségi terek szintén pozitívumként hatnak.

Egy jó környéknek olyan alapvető kényelmi szolgáltatásokat is tartalmaznia kell, mint élelmiszerboltok, üzletek, posta. A legtöbb ember ugyanis szereti a kényelmet, amelyhez ezek a szolgáltatások is szorosan hozzátartoznak. Ha iskola és óvoda is van a házunk környékén, vagy attól nem messze, az is vonzóvá teszi a helyet. Egy jó hírű iskola például növelheti egy otthon értékét és beszámíthatjuk azt a nyereséget, amelyet akkor realizálhatunk, ha el akarjuk azt adni.

Nem csak a jelenlegi, hanem a jövőbeni kényelmi szolgáltatások is nagyon fontosak. Ugyanis egy új iskola, egy rendelőintézet, a tömegközlekedés javulása, az infrastruktúra jobb kiépítése, szintén nagyban és jelentősen javíthatják a környék ingatlanértékeit.

A kereskedelmi fejlesztések is javíthatják az ingatlan értékeit. Az a környék, ahol alacsony a bűnözési ráta és biztonságos a szabadban tartózkodni, illetve van lehetőség a szomszédokkal történő szocializációra az a típusú hely, ahol a legtöbb ember élni szeretne.

Azt is figyelembe kell venni házvásárláskor, hogy hol található az adott ház. Ha a megvásárolni kívánt ház közvetlenül egy forgalmas út mellett van, vagy nagyon közel van egy autópályához, akkor alacsonyabb áron kaphatjuk meg, de később nehezebb is lesz eladni.

Ha el szeretnénk adni a házunkat, nem feltétlenül kell ingatlanügynököt fogadnunk. Azonban egy jó ingatlanügynök olyan ismeretekkel és tudással rendelkezik, amelyekkel mi nem. Éppen ezért elképzelhető, hogy sokkal hosszabb időbe telik majd, míg a házunkat értékesíteni tudjuk majd.

Kapcsolódó cikkek

Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Ha illatos a házunk, könnyebben találunk házvevőt is.

Tippek, amelyek segítenek a házunk gyorsabb eladásában

Tippek, amelyek segítenek a házunk gyorsabb eladásában

A ház gyorsabb eladását sok minden segítheti.

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Sok hibát elkövethetünk, amikor a házunkat, a lakásunkat kívánjuk eladni.