4 érv a kempingezés mellett

A kempingezés izgalmas.
4 érv a kempingezés mellett

Még felnőttként is ugyanazt a gyermeki örömet élhetjük át, mint gyermekkorunkban, amikor életünk első kempingélményében részesültünk. Mutatjuk is, hogy miért is avassuk be a gyermekünket a kempingezés rejtelmeibe és örömeibe!

Javul a problémamegoldó képesség

A gyereknek néha szembesülnie kell az élet rejtelmeivel és azzal, hogyan is kell megoldani ezeket a felmerülő problémákat. Az első ilyen probléma, amelyet a család természetesen, közösen fog megoldani, az a sátor felállítása. A kempingezés új kihívások elé állítja a gyerekeket és olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amelyeket csakis a kempingezés során élhetnek meg.

A kempingezés sok mindenre megtanít

A gyerekek nem csak új élményekre vágynak, hanem újabb és újabb ismeretekre és információkra. Egy-egy kempingezés alkalmával nagyon sokféle és színes tudásanyagra tehetnek szert. Olyan tudásra, amelyre máshol nem lenne lehetőségük sem megtapasztalni, sem megélni. Ilyen például a térképismeret, vagy hogyan kell használni az iránytűt, milyen madarak, állatok, növények élnek az erdőben és a sort hosszan lehetne még folytatni.

A kempingezés az egészségnek is jót tesz

A nyári kempingezés során a gyermekeink elegendő D-vitaminhoz juthatnak, ami erősíti az immunrendszert. A napi túrázás, úszás – ha víz közelében verünk sátrat – a testi egészséget szolgálja. A családdal töltött idő, a pihenés, a napi közös játékok a szellemi fejlődést és a lelki, mentális egészséget segítik. Egyszóval a kempingezés a gyermekünk fejlődését biztosítja.

A kempingezés a boldogságot is fokozza

A gyerekeknek nagyfokú stabilitásra van szüksége. Egy-egy természetben eltöltött nyaralás, kempingezés, még jobban összekovácsolja a családot, még szorosabbá varázsolja a családtagok közötti kapcsolatot. Ez lelki stabilitást biztosít a gyermeknek és hihetetlenül boldoggá is teszi. Mint ahogyan maga a kempingezés élménye is.

Kapcsolódó cikkek

Forgalmi zaj csökkentése a kertben

Forgalmi zaj csökkentése a kertben

Sok mindent tehetünk, hogy kiűzzük a kertből a zajokat.

Hogyan kell fenntartani a pezsgőfürdőt a hétvégi házban?

Hogyan kell fenntartani a pezsgőfürdőt a hétvégi házban?

Sok mindent figyelembe kell vennie, ha azt tervezi, hogy pezsgőfürdőt telepít hétvégi házában. Meg kell fontolnia, hogyan tartsa tisztán, biztonságosan és használatra készen.

Az ökológiai gazdálkodás előnyei

Az ökológiai gazdálkodás előnyei

A biogazdálkodás számtalan előnnyel bír.