4 érv a kempingezés mellett

A kempingezés izgalmas.
4 érv a kempingezés mellett

Még felnőttként is ugyanazt a gyermeki örömet élhetjük át, mint gyermekkorunkban, amikor életünk első kempingélményében részesültünk. Mutatjuk is, hogy miért is avassuk be a gyermekünket a kempingezés rejtelmeibe és örömeibe!

Javul a problémamegoldó képesség

A gyereknek néha szembesülnie kell az élet rejtelmeivel és azzal, hogyan is kell megoldani ezeket a felmerülő problémákat. Az első ilyen probléma, amelyet a család természetesen, közösen fog megoldani, az a sátor felállítása. A kempingezés új kihívások elé állítja a gyerekeket és olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amelyeket csakis a kempingezés során élhetnek meg.

A kempingezés sok mindenre megtanít

A gyerekek nem csak új élményekre vágynak, hanem újabb és újabb ismeretekre és információkra. Egy-egy kempingezés alkalmával nagyon sokféle és színes tudásanyagra tehetnek szert. Olyan tudásra, amelyre máshol nem lenne lehetőségük sem megtapasztalni, sem megélni. Ilyen például a térképismeret, vagy hogyan kell használni az iránytűt, milyen madarak, állatok, növények élnek az erdőben és a sort hosszan lehetne még folytatni.

A kempingezés az egészségnek is jót tesz

A nyári kempingezés során a gyermekeink elegendő D-vitaminhoz juthatnak, ami erősíti az immunrendszert. A napi túrázás, úszás – ha víz közelében verünk sátrat – a testi egészséget szolgálja. A családdal töltött idő, a pihenés, a napi közös játékok a szellemi fejlődést és a lelki, mentális egészséget segítik. Egyszóval a kempingezés a gyermekünk fejlődését biztosítja.

A kempingezés a boldogságot is fokozza

A gyerekeknek nagyfokú stabilitásra van szüksége. Egy-egy természetben eltöltött nyaralás, kempingezés, még jobban összekovácsolja a családot, még szorosabbá varázsolja a családtagok közötti kapcsolatot. Ez lelki stabilitást biztosít a gyermeknek és hihetetlenül boldoggá is teszi. Mint ahogyan maga a kempingezés élménye is.

Kapcsolódó cikkek

A fák ültetésének előnyei

A fák ültetésének előnyei

Rengeteg előnnyel bír, ha fákat ültetünk a házunk közelébe.

Tippek kezdő kertészeknek

Tippek kezdő kertészeknek

Kezdő kertészeknek szüksége lehet néhány tippre.