Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Az illatokat titkos fegyverként is használhatjuk, ha el kívánjuk adni a házunkat. Logikus, hogy a kellemes illatok jó érzéseket keltenek a potenciális vevőkben, míg a kellemetlen szagokkal épp az ellenkező hatást érhetjük el. Mutatjuk is, hogy milyen illatok vonzzák, és milyen illatok taszítják a vevőket!
Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Korábban csak az amerikai filmekben láthattunk olyan jelenetet, hogy az ingatlanügynök pitét süt egy eladni kívánt házban, hiszen a süteményhez mindenki az otthon melegét társítja. Ha nem is lesznek a hazai ingatlanügynökök ennyire készségesek, azért ma már az eladni kívánt lakásban, házban terjengő illatokra ők is odafigyelnek.

Sok illat természetes nyugtató hatásokkal rendelkezik és a tisztaság illatára asszociálnak az emberek. Az egyik ilyen például a citrom. Ha el szeretnénk adni a lakásunkat, akkor egy-egy illatot mintegy titkos fegyverként is bevethetünk. Ezzel azt a benyomást kelthetjük, hogy az otthonunk tiszta, nyugtató és pihentető környezet. Viszont egyes szagokra fokozottan ügyelnünk kell, mert egy pillanat alatt elriaszthatja a potenciális házvevőket.

A kellemes illatok megnyugtatják az embereket és pozitív élményeket, emlékeket idéznek fel bennük. A rossz szagok pedig mindig valami rossz érzést keltenek az embereken, még azt is feltételezhetik, hogy valami gond van a házzal, amit el szeretnénk adni nekik.

A citrusfélék, különösen a citrom, tisztaságot és frissességet közvetít. Párologtathatunk illóolajat diffúzorban, de az is elegendő, ha a konyhapultra helyezünk egy tál citromot.

A vanília melegséggel tölti el az otthonunkat, nem mellesleg, még a stresszt és a szorongást is csökkenti.

A fenyő és a cédrus is jó választás, hiszen a jólét érzetét kelti és fokozza. Az édeskés illatok, mint a jázmin és a zöld tea szintén nyugtatólag hat az idegekre. Csakúgy, mint a fahéj, amely szintén fokozza az otthonunk hangulatát. Természetesen a virágokról sem szabad elfeledkeznünk, hiszen ezek is kellemes illattal lengik be a lakást.

Milyen illatoktól tartózkodjunk? Az első számú nem más, mint a cigarettafüst. Senki sem akar nemhogy megvásárolni egy cigarettafüsttel belengett lakást, de még csak megnézni sem. Erre alaposan figyeljünk, ha mi magunk a lakásban dohányzunk.

Míg a süteményillatot szeretik az emberek, addig az ételszagokat, különösen a sült hús illatát, vagy a halszagot nem kedvelik. Ha főztünk is a házban, rendszeresen szellőztessünk, használjuk az elszívót és mindenképpen szüksége lesz még aromadiffúzorra is.

Vigyük ki a szemetet is rendszeresen, illetve míg sok embernek nincs baja az állatok szagától, más egész egyszerűen nem bírja elviselni sem a kutyák, sem a macskák szagát, különösen az alom szagát nem bírják sokan. Erre is figyeljünk, ha lakásvásárlókat várunk.

Kapcsolódó cikkek

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Sok hibát elkövethetünk, amikor a házunkat, a lakásunkat kívánjuk eladni.

Módszerek otthonunk értékének növelésére

Módszerek otthonunk értékének növelésére

Házunk, otthonunk értékét több dologgal is növelhetjük.

A világ leglenyűgözőbb borbirtokai: Élmények a borászatok varázslatos világában

A világ leglenyűgözőbb borbirtokai: Élmények a borászatok varázslatos világában

A borbirtokok, ahogy kiterülnek a domboldalakon és a hegyek lábainál, mesélnek nekünk a borászatok és a gasztronómia különleges világáról.