Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Az illatokat titkos fegyverként is használhatjuk, ha el kívánjuk adni a házunkat. Logikus, hogy a kellemes illatok jó érzéseket keltenek a potenciális vevőkben, míg a kellemetlen szagokkal épp az ellenkező hatást érhetjük el. Mutatjuk is, hogy milyen illatok vonzzák, és milyen illatok taszítják a vevőket!
Illatok, amelyek vonzzák a házvevőket

Korábban csak az amerikai filmekben láthattunk olyan jelenetet, hogy az ingatlanügynök pitét süt egy eladni kívánt házban, hiszen a süteményhez mindenki az otthon melegét társítja. Ha nem is lesznek a hazai ingatlanügynökök ennyire készségesek, azért ma már az eladni kívánt lakásban, házban terjengő illatokra ők is odafigyelnek.

Sok illat természetes nyugtató hatásokkal rendelkezik és a tisztaság illatára asszociálnak az emberek. Az egyik ilyen például a citrom. Ha el szeretnénk adni a lakásunkat, akkor egy-egy illatot mintegy titkos fegyverként is bevethetünk. Ezzel azt a benyomást kelthetjük, hogy az otthonunk tiszta, nyugtató és pihentető környezet. Viszont egyes szagokra fokozottan ügyelnünk kell, mert egy pillanat alatt elriaszthatja a potenciális házvevőket.

A kellemes illatok megnyugtatják az embereket és pozitív élményeket, emlékeket idéznek fel bennük. A rossz szagok pedig mindig valami rossz érzést keltenek az embereken, még azt is feltételezhetik, hogy valami gond van a házzal, amit el szeretnénk adni nekik.

A citrusfélék, különösen a citrom, tisztaságot és frissességet közvetít. Párologtathatunk illóolajat diffúzorban, de az is elegendő, ha a konyhapultra helyezünk egy tál citromot.

A vanília melegséggel tölti el az otthonunkat, nem mellesleg, még a stresszt és a szorongást is csökkenti.

A fenyő és a cédrus is jó választás, hiszen a jólét érzetét kelti és fokozza. Az édeskés illatok, mint a jázmin és a zöld tea szintén nyugtatólag hat az idegekre. Csakúgy, mint a fahéj, amely szintén fokozza az otthonunk hangulatát. Természetesen a virágokról sem szabad elfeledkeznünk, hiszen ezek is kellemes illattal lengik be a lakást.

Milyen illatoktól tartózkodjunk? Az első számú nem más, mint a cigarettafüst. Senki sem akar nemhogy megvásárolni egy cigarettafüsttel belengett lakást, de még csak megnézni sem. Erre alaposan figyeljünk, ha mi magunk a lakásban dohányzunk.

Míg a süteményillatot szeretik az emberek, addig az ételszagokat, különösen a sült hús illatát, vagy a halszagot nem kedvelik. Ha főztünk is a házban, rendszeresen szellőztessünk, használjuk az elszívót és mindenképpen szüksége lesz még aromadiffúzorra is.

Vigyük ki a szemetet is rendszeresen, illetve míg sok embernek nincs baja az állatok szagától, más egész egyszerűen nem bírja elviselni sem a kutyák, sem a macskák szagát, különösen az alom szagát nem bírják sokan. Erre is figyeljünk, ha lakásvásárlókat várunk.

Kapcsolódó cikkek

A hely kulcsfontosságú az ingatlaneladás szempontjából

A hely kulcsfontosságú az ingatlaneladás szempontjából

Hogy helyileg hol is van a házunk, fontos az ingatlaneladás szempontjából.

Tippek házvásárláshoz

Tippek házvásárláshoz

Sok tipp és trükk segíthet a lakásvásárlásban.

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Hibák, amelyeket az otthonunk eladásakor elkövethetünk

Sok hibát elkövethetünk, amikor a házunkat, a lakásunkat kívánjuk eladni.